Logo 93 Yhteistyössä syntyi näyttävä teoskokonaisuus

Terve metsä! suomalaisen musiikin draamallinen konsertti esitettiin Lappeenranta-salissa Aleksis Kiven päivänä 10.10. ja 11.10.

Lappeenrannan Tanssiopiston toimesta esityskokonaisuuteen tuotettiin koreografia (kuva: Ari Nakri).

Kokonaisuus syntyi Lappeenrannan musiikkiopiston, Tanssiopiston, Kuvataidekoulun, Taito käsityö- ja muotoilukoulun ja Taidekoulu Estradin sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Kimpisen koulun musiikkiluokkien kanssa yhteistyössä. Laaja yhteistyöpohja tekijöiden ja tukijoiden kanssa takasi koskettavan ja ikimuistoisen esityksen.

Konsertissa kuultiin suomalaista musiikkia noin sadan vuoden ajalta. Mukaan mahtui kansanmusiikkia ja klassista taidemusiikkia Karjalan kunnaista palkitun dokumentin Metsän tarinan musiikkiin kuin myös iskelmää ja poppiakin Helismaasta Ellinooraan. Tunnelmaa vahvistivat esityksen taustalle heijastetut Lappeenrannan kuvataidekoululaisten tekemät kuvituskuvat (piirustuksia, maalauksia ja animaatio), Taito käsityö- ja muotoilukoulun näyttämölle tuomat visuaaliset yksityiskohdat sekä Taidekoulu Estradin ja Lappeenrannan Tanssiopiston luomat koreografiat.

Esityksen taustakuvina nähtiin yli 50 kuvataidekoulun oppilaiden piirtämää/maalaamaa teosta ja kaksi animaatiota (kuva: Hanne Kärki).

Draamallista tarinaa kuljettivat seitsemänkymppinen vaari ja lukioikäinen poika, jotka lähtivät yöksi Saimaan saareen. Keskustelujen kautta ja suvun tarinaa kertomalla tuotiin esille se, kuinka Suomi on sadassa vuodessa muuttunut. Kun soitto soi musiikkiopiston Sinfoniaorkesterin ja kaupunginorkesterin voimin ja laulu raikasi 130 musiikkiluokkalaisen ja lukuisten solistien myötä, vaikuttuivat kuulijatkin. Teemaksi nousi Pave Maijasen ”Pidä huolta”. Sillä ajatuksella saatettiin yleisö kotiin ja Suomi juhlavuoden yli, ohi ja eteenpäin. Esityksen käsikirjoitti ja ohjasi Marika Kesseli.

Taidekoulu Estradilta konsertissa oli esiintymässä pyramidiryhmä. Tuliryhmän taituruutta nähtiin videolta Susi ja suolapähkinät –kappaleen taustalla. (kuva: Ari Nakari).