Logo 94 Ensilumi satoi Imatralla

Ensilumenlatu avautui tänä vuonna Ukonniemen urheilukeskuksessa jo 21.10.2017.

Latu on Etelä-Suomen ensimmäisenä avautuva latu ja tänä vuonna pidempi kuin koskaan aiemmin. Ladun pituus on lähes viisi kilometriä, ulottuen Imatran Kylpylästä Ukonniemen stadionille ja sen ympäristöön. Latu on pimeän aikana valaistu ja se ajetaan päivittäin kello 5.00–7.00 välisenä aikana. Ladun lumi on peräisin viime talvena säilötystä oikeasta lumesta, joka on ollut säilytyksessä Ukonniemen hiekkakentällä, purukerroksen alla.

Latu rakentuu jo hyvissä ajoin ennen virallisia avajaisia (kuva: Katri Storhammar).

Latu on suunniteltu harrastajille ja kuntohiihtäjille, mutta sen profiili soveltuu hyvin myös hiihdon ja ampumahiihdon ammattilaisille. Ampumahiihtoa varten stadionilla on lisäksi kolmekymmentäpaikkainen ampumarata käytössä. Ensilumen ladulle myydään päivä- viikko-, kuukausi- ja kausikohtaisia lippuja. Lippuja voi ostaa ensilumenladun verkkokaupasta, Imatran kylpylästä tai Ukonniemi stadionilta. Ladulle on asennettu automaattinen Self Timing -ajanottojärjestelmä, joka tarjoaa suoritteiden tilastointi, mittaus- ja ilmoittautumisjärjestelmän sekä verkkokaupan.

Ensilumen ladun tarjoaa vaihtoehdon myös hiihtoturisteille. Aina ei tarvitse mennä Lappiin saakka kerätäkseen hiihtokilometrejä jo hyvissä ajoin syksyllä!