Logo 95 KinoPattery tarjoaa erilaisen elokuvaelämyksen

KinoPattery on Parikkalan Teatteriyhdistyksen elokuvateatteri, joka on perustettu täydentämään Parikkalan kunnan ja lähialueiden kulttuuritarjontaa.

Nuoria elokuvätyöläisiä vasemmalta oikealle: Alex Rissanen, Petra Rissanen, Jenna Valtonen, Anni Riikonen, Heidi Silventoinen ja Roope Roiha (kuva: KinoPattery).

KinoPatteryn toiminnan tavoitteena on turvata mahdollisuus uusien elokuvien katsomiseen sellaisillekin henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä oman paikkakunnan ulkopuolelle elokuviin. Toinen perusajatus elokuvatarjonnan ohella on paikkakunnan nuorten työllistäminen. Toiminnan alkaessa työsuhteen elokuvateatterissa aloitti kymmenen 15–17 -vuotiasta nuorta. Tällä hetkellä työsuhteessa on viisi nuorta. Muilta osin Kino Pattery pyörii talkoovoimin.

KinoPattery esittää elokuvia pääsääntöisesti Parikkalan kunnanviraston valtuustosalissa, mutta siirrettävän esityskoneiston ansiosta elokuvia voidaan esittää hyvinkin erilaisissa ympäristöissä. Parikkalassa on esitetty Drive-in-elokuvia jo kolmena peräkkäisenä syksynä. Lisäksi ulkoilma elokuvia on esitetty heti elokuvateatterin toiminnan alusta alkaen Parikkalan kesäteatterilla. Viimeisimpänä ulkoilmaesityksenä esitettiin Taikahuilu -ooppera syyskuussa 2017. Siirrettävä laitteisto on myös mahdollistanut elokuvien viemisen kouluihin. KinoPattery onkin kiertänyt esittämässä koulukinonäytöksiä Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon kouluissa.

Koulukino esitysvalmiudessa Rautjärven koululla (kuva: KinoPattery).

Viimeisin KinoPatteryn tempaus oli Yösyöttö-elokuvan esittäminen Lappeenrannassa. Elokuvan levitysyhtiön yhteydenoton ja avunpyynnön jälkeen etsittiin soveltuvat tilat, jotka löytyivät Lappeenrannan teknillisen yliopiston Ylioppilastalolta sekä Saimaan ammattiopisto Sampon auditoriosta. Kahden päivän varoitusajalla elokuvakalusto oli mobilisoitu liikkeelle ja siirretty ensimmäiseen esityspaikkaan. Ensimmäisenä esityspäivänä Lappeenrannassa elokuvan kävi katsomassa melkein 400 henkilöä ja toisena viikonloppuna Borg/McEnroe-elokuvan ohella Yösyöttö-elokuvan näki yli 320 henkilöä.

Drive-in-elokuvanäytös Parikkalassa (kuva: KinoPattery).