Logo 97 #Suomi100-räp niittää suosiota

Kimpisen koulun 4. ja 6. musiikkiluokka julkaisivat #SUOMI100 -musiikkivideon verkkoyhteisöpalvelu YouTubessa maanantaina 6.11.2017.

Kimpisen koulun musiikkiluokkalaiset Paulus Turunen (6M), Joel Puranen (4M) sekä Thomas Mälkiä (6M) räppäsivät #Suomi100-räpissä (kuva: Kimpisen koulu).

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Kimpisen koulun 4. musiikkiluokkaa käyvä Joel Puranen, joka käsittelee kappaleessaan lapsen kannalta itsenäisessä Suomessa tärkeitä asioita, kuten mahdollisuutta käydä koulua, puhua omaa kieltä ja ylläpitää omaa kulttuuria. Videon tuotannosta ovat vastanneet musiikkiluokkien opettajat Hanna Hyvärinen ja Elisa Malmi. Videon teknisestä tuotannosta on vastannut lappeenrantalainen HiskiShow. Juhlavuoden teema yhdessä korostuu, kun videolla laulaa ja tanssii 50 oppilasta. Videon tanssikoreografian suunnitteli ja kävi harjoituttamassa Katja Puranen Tanssistudio TwoStepistä.

Kappaleella juhlistetaan satavuotiaan Suomen juhlavuotta sekä Lappeenrannan musiikkiluokkien 50-vuotistaivalta. Nykyinen 4M-luokka on Lappeenrannan 50. musiikkiluokka ja 6M-luokka on heidän kummiluokkansa. Ensimmäisen kerran kappale on esitetty Kimpisen koulun kevätjuhlassa viime keväänä. Esitys oli oppilaiden keskuudessa menestys, josta syntyi idea tehdä siitä musiikkivideo. Kappale on saanut hyvän vastaanoton, ja  ensimmäisen viikon aikana sitä oli katsottu YouTubessa jo yli 47 000 kertaa! Musiikkivideo on myös hyväksytty osaksi valtioneuvoston virallista Suomi 100 -ohjelmaa.