Logo 104 Suomi 100 -juhlavuosi tehtiin yhdessä

Etelä-Karjalassa Suomi 100 -juhlavuotta juhlittiin juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä ja se on myös Ainaskii sata -kampanjamme päättävä teko.

Ukko-Pekka-veturi veti 28.3.2017 Svinhufvudien muistojunaa Lappeenrannasta Helsinkiin.

Kaikenkokoisia ja -näköisiä ilahduttavia tapahtumia, asioita, innovaatioita ja edistysaskelia kertyi Ainaskii sata -kampanjaan yli sata. Kaikki kampanjassa esille nostetut teot ilmentävät juhlavuoden teemaa yhdessä, jonka vuoksi kampanjan päättäväksi teoksi valikoitui Suomi 100 -juhlavuoden tekeminen yhdessä.

#SUOMI100 -räp on niittänyt suosiota.

Suomen satavuotisjuhlintaan Etelä-Karjalassa mahtui paljon hienoja tapahtumia ja tilaisuuksia, joita rakennettiin, valmisteltiin, tehtiin ja koettiin yhdessä. Juhlavuonna maakunnassamme oli tarjolla monipuolinen kattaus juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa, kuten urheilua, musiikkia sekä luontoon liittyviä tapahtumia ja hankkeita. Mukana oli katsauksia menneisyyteen ja Suomen satavuotiseen taipaleeseen sekä katseen kääntämistä jo tulevaisuuteen. Avainasemassa oli yhteistyö ja yhdessä tekemisen riemu. Tapahtumista nautittiin perheen ja ystävien sekä tuttujen ja tuntemattomien kanssa yhdessä pitkin juhlavuotta.

Presidentti Sauli Niinistö jakoi kiertopalkinon Miesten Itä-Länsi arvo-ottelussa 2.7.2017 (kuva Lauri Heino).

Juhlavuoden vietto kokosi yhteisen asian äärelle toistuvasti tuhansia ja tuhansia eteläkarjalaisia. Vuoteen mahtui mukaan niin suuria kuin pienempiäkin hankkeita ja tapahtumia. Yksi suurimmista oli Itä–Länsi -tapahtuma Imatralla kesä-heinäkuun vaihteessa, joka kokosi Ukonniemen stadionille reilut 14 000 katsojaa. Sunnuntaina miesten ottelua saapui seuraamaan myös presidenttipari. Juhlavuonna järjestettiin myös suuri määrä pienempiä hankkeita ja tapahtumia, kuten Voisalmen lukupiiri, jossa perinteisen lukupiirin tämän vuoden kirjat käsittelivät itsenäisen Suomen kulttuuria, sivistystä ja luontoarvoja. Yksi juhlavuoden sympaattisimmistahankkeista oli Kimpisen koulun musiikkiluokkien yhdessä tekemä #SUOMI100 -räp. #SUOMI100 -räp on niittänyt suosiota myös laajemmin, koska sitä on katsottu YouTubessa yli 208 000 kertaa reilun kuukauden aikana.

Onnistuneen Suomi 100 -juhlinnan kruunasivat itsenäisyyspäivän aaton ja itsenäisyyspäivän juhlinta, joka ulottui ympäri maakuntaamme ja keräsi ihmisiä yhdessä juhlimaan itsenäistä Suomea jo itsenäisyyspäivän aatosta alkaen. Useat eteläkarjalaiset kohteet loistivat sinivalkoisissa väreissä. Mieliinpainuva oli esimerkiksi Imatrankosken valaiseminen ja kosken juoksutus, joka keräsi paikalle sekä itsenäisyyspäivän aattona että itsenäisyyspäivänä yhteensä noin 5 500 katsojaa.

Suomen satavuotiasta taivalta vietettiin ja juhlittiin Etelä-Karjalassa koko maakunnan laajuudelta sanan varsinaisessa merkityksessä yhdessä! Kiitokset siitä meille kaikille, jotka tämän teon mahdollistimme!

 

Imatrankoski kuohui itsenäisyyspäivänä ja itsenäisyyspäivän aattona.