EN RU

Eksote pääsi nyt mukaan palvelusetelikokeiluun

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteen mukaan palvelusetelikokeilun laajennuksen valtionavustusten saajat on valittu. Myös Eksote pääsi nyt mukaan kokeiluun ja valtionavun piiriin. Valtionavustuksen suuruus vuodelle 2018 on Eksoten osalta 770 678 €.

Valtionavustusta on myönnetty lisää neljälle jo käynnissä olevalle kokeilulle ja lisäksi vuonna 2018 toteutetaan viisi kokonaan uutta hanketta. Etelä-Karjalan Eksote:lla kokeilun painopisteenä on henkilökohtainen budjetti. Kokeilussa on mukana maakunnan koko väestö.

Uudet kunnat ja kuntayhtymät, joiden hankesuunnitelmat täyttivät kokonaisuutena hyvin palvelusetelikokeilun sisällölle ja aikataululle asetetut tavoitteet ovat: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote), Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ja Vaasan kaupunki.

Nykyisistä kokeiluista Jyväskylä, Tampere, Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä ja Ylä-Savon SOTE-kuntayhtymä saavat valtionavustusta nykyisen toiminnan alueelliseen ja sisällölliseen laajentamiseen. Nykyisistä kokeiluista Hämeenlinna ei osallistunut laajennushakuun.

Hankkeissa sovelletaan tällä hetkellä voimassa olevaa palvelusetelilakia (569/2009). Palveluseteliä hyödyntävien kokeilujen sisällöt ovat: perustason sote-palvelut (ns. sote-keskus), henkilökohtainen budjetti ja suun terveydenhuolto eli muun muassa väestön suun terveyden edistäminen ja seuranta, terveysneuvonta ja terveystarkastukset sekä suun sairauksien tutkimus, ehkäisy ja hoito.

Lisätietoja STM:n tiedotteesta