Maakuntauudistuksen valmistelun rahoitus turvattu – Etelä-Karjala valmiina ICT- uudistamiseen sekä käynnistyviin kokeiluihin

(Etelä-Karjalan valmisteluryhmän tiedote 7.9.2017)

Etelä-Karjalan maakuntauudistuksen valmisteluryhmä kokoontui tänään (7.9.2017) viidenteen kokoukseensa ja otti tyytyväisyydellä vastaan Sipilän hallituksen budjettiriihen päätöksen maakuntauudistuksen rahoituksen turvaamisesta. Tarkka rahanjaon linjaus maakuntien välillä vielä puuttuu, mutta rahoitus näyttäisi kokonaisuutena jatkuvan ensi vuonna tämän vuoden syksyn tasolla. Se riittää  ja turvaa työn jatkumisen keskeytyksettä myös Etelä-Karjalassa.

Valmistelutoimielin hyväksyi osaltaan noin 905 000 euron ICT-rahoitushakemuksen valtiovarainministeriölle. Haettavalla rahalla on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa eri toimijoiden tietojärjestelmien yhdistäminen siten, että tuleva maakunnan hallinto saa johtamiseen tarvittavan tiedon käyttöönsä. Rahoitusta haetaan ajalle 1.10.2017-31.5.2018 ja virallisena hakijana toimii maakunnan liitto, joka koordinoi uudistuksen valmistelua.

Vastuuministerin aiemmin tällä viikolla antaman tiedon mukaan sote- pilottien käynnistämisajankohtaa ja ehtoja tarkennetaan. Palveluseteleiden käytön kokeilua on tarkoitus laajentaa loppusyksystä, mutta varsinaiset valinnanvapausjärjestelmän kokonaisuutta päästään pilotoimaan vasta lakien hyväksymisen jälkeen kesällä 2018. Eksote on ollut valmis aloittamaan kokeilut heti kun päätös niistä on tehty.  Etelä-Karjalassa ei jäädä odottamaan valtion päätöksiä, vaan työtä jatketaan mm. palvelusetelikäytäntöjä kehittämällä nykypohjalta.

Lisätietoja: muutosjohtaja Aija Tuimala, p: 040-869 6494