Etelä-Karjalan innovaatiostrategian vuosiseminaari 19.8.2019

Etelä-Karjalan innovaatiostrategian vuosiseminaari 19.8.2019

”Älykkäät palvelut” ja ”Osaamispohjainen yrittäjyys” ovat 19.8.2019 järjestettävän Etelä-Karjalan innovaatiostrategian vuosiseminaarin teemoina.

Etelä-Karjalan innovaatiostrategia 2018–2021 kokoaa yhteen maakunnan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan painopisteet. Näitä käytetään mm. aluekehitysrahoituksen kohdentamiseen sekä EU-rahoituksen hakemiseen alueen ulkopuolelta. Painopisteet on valmisteltu laajassa yhteistyössä sidosryhmien kanssa, jotka toteuttavat strategiaa omalla toiminnallaan. Vuosittain alkusyksystä järjestettävässä sidosryhmäseminaarissa ovat kulloinkin esillä strategian teemat ja niihin liittyvät esimerkit toiminnasta alueella sekä teemaan liittyvä asiantuntijapuheenvuoro.

Vierailevaksi puhujaksi on tällä kertaa lupautunut PhD Marko Teräs Tampereen ammattikorkeakoulusta. Markolla on monipuolinen tausta muotoilun, opetuksen, kouluttamisen sekä uuden teknologian hyödyntämisen rajapinnoilta. Hän on väitellyt Curtisin yliopistosta virtuaaliympäristöjen, virtuaalitodellisuuden ja pelillisyyden kokemuksista turvallisuuskoulutuksen menetelmänä Australian kaasu- ja kemian sektorilla. Seminaariesityksen pääviesti on, että hyvä käyttäjäkokemus voidaan saada aikaan hyppäämällä omien näkökantojen ja oletusten yli ymmärtämään toisen ihmisen kokemusta ja hänen toimintaympäristöään. Tällä voidaan saada aikaan (älykkäitä) palveluita, jotka tukevat käyttäjien tarpeita ja heidän olemistaan päivittäisissä tilanteissa parhaimmillaan näkymättömällä tavalla.

Tilaisuudessa ovat esillä myös yrittäjät ja yrittäjätiimit, jotka kehittävät uutta liiketoimintaa. Tähän työhön on mahdollista saada sparrausta ja tukea kampuksella toimivalta yrityshautomolta ja -kiihdyttämöltä. Etelä-Karjalan alueella kehitetään myös mm. sote-alan kokeiluympäristöä, jonka yhteistyökumppaniksi haetaan sitä hyödyntäviä yrityksiä.

Tilaisuus pidetään maanantaina 19.8.2018 klo 13 alkaen Saimaan ammattikorkeakoulun auditoriossa (Yliopistonkatu 36) Lappeenrannan kampuksella. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa, ja siellä kuullaan myös uuden valmisteilla olevan LAB ammattikorkeakoulun suunnitelmista.

Innovaatiostrategian vuosiseminaari on kaikille kiinnostuneille avoin, ja ilmoittautumiset pyydämme viimeistään pe 9.8.2019 tästä. Ilmoittautumislinkki löytyy myös alla olevasta kutsusta.

Lisätiedot: Laura Peuhkuri, aluekehityspäällikkö laura.peuhkuri@ekarjala.fi

Kutsu