Eteläkarjalainen yritysosaaminen kiinnosti COOP-hankkeen baltti-vieraita

Eteläkarjalainen yritysosaaminen kiinnosti COOP-hankkeen baltti-vieraita

(Tiedote 15.4.2019)

Etelä-Karjalassa vieraili viime viikolla virolais-latvialainen yrittäjäryhmä. Ryhmän matka oli osa COOP-hanketta, joka saa rahoituksen Viron ja Latvian välisestä Interreg-ohjelmasta.

Kai Hakala esitteli Orakkaan marja- ja sienikuivureita Saviralla.

Yrittäjät olivat mm. karjan ja lampaiden kasvattajia, maidon, savulihan ja siiderin tuottajia, vihannesten, juuresten ja marjojen viljelijöitä, yrttien kasvattajia ja käsityöläisiä sekä yrittäjyyttä edistävien organisaatioiden edustajia.

Ryhmä majoittui Imatralla, mutta vierailukohteita oli eri puolilla maakuntaa. Keskiviikkona oli balttien ryhmä vieraili Johannes Moision johdolla Proagrian toimistolla ja Kaskein Marjalla Lappeenrannassa. Lisäksi ryhmä tutustui Orakas-kuivureihin Saviran pajalla Savitaipaleella sekä Innalan tilan ylämaan karjan Taipalsaarella.

Torstaina tutustumiskohteina olivat Parikkalan patsaspuisto, Iloisen Pässin puoti, Koitsan Pidon toiminta ja Laatokan Portin kalansavustus. Ryhmä sai myös tietoa Parikkalan elinkeinojen edistämisestä kunnantalolla. Päivän päätteeksi tehtiin ryhmätöitä Louhelan tiloissa Parikkalan Riihiniemessä. Perjantaina ryhmä kävi vielä tutustumassa Ruokolahden Taitojen Taloon ja Imatrankosken nähtävyyksiin.

Bussin mukana Viroon matkasi marja- ja sienikuivureita, savustettua kalaa, maatilan tuotteista tehtyjä meetvursteja sekä tietoutta, jota voidaan hyödyntää Viron ja Latvian rajan pienissä yrityksissä.

Lisätietoja: Johannes Moisio, tel. +358 400 154 382
johannes.moisio@ekarjala.fi