Elävä kulttuuriperintö Etelä-Karjalassa -seminaari on lähtölaukaus alueen elävän kulttuuriperinnön kartoittamiselle. Seminaarissa kerrotaan tarkemmin Unescon sopimuksesta sekä elävän perinnön vaalimisen prosessista. Päivän aikana kuullaan useita paikallisia toimijoita elävän perinteen eri alueilta. Työpajoissa sukelletaan syvemmälle paikallisiin perinteisiin, niiden suojelemiseen ja opettajille tarjolla on oma oppimateriaaleihin liittyvä työpaja.

Seminaarissa kerrotaan lisää Elävän perinnön wikiluettelosta, joka tarjoaa yhteisöille mahdollisuuden esitellä omaa aineetonta kulttuuriperintöään. Suomen kansallisesta elävän perinnön luettelosta löytyy jo 52 kohdetta. Suomen ensimmäiset hakemukset Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloihin liittyen saunomiseen ja kaustilaiseen viulunsoittoon liittyen ovat saaneet paljon mediahuomiota.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille ja sen toivotaan tavoittavan laajasti kulttuurikentän toimijoita, järjestöjä, tutkijoita, museokenttää, taiteilijoita sekä esimerkiksi matkailun osaajia ja opettajia.

Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ILMOITTAUTUMISET linkin kautta 4.9.2019 mennessä: https://bit.ly/31ptivZ

Lisätietoja:
Anu Talka, kehittämispäällikkö, anu.talka(at)ekarjala.fi 040 350 8111
Leena Marsio, erikoisasiantuntija, Museovirasto, leena.marsio(at)museovirasto.fi, 029 533 6017
www.aineetonkulttuuriperinto.fi