Lappeenrannan lentokenttä maakunnalliseen omistukseen

Lappeenrannan lentokenttä maakunnalliseen omistukseen

Finavia Oyj, Saimaan lentoasema -säätiö sr ja Lappeenrannan Lentoasema Oy allekirjoittivat tänään Lappeenrannan lentoasemakiinteistöä ja sen liiketoimintaa koskevat kauppasopimukset Raatihuoneella. Tilaisuuteen osallistui allekirjoittajaosapuolten lisäksi ministeri Berner ja elinkeinoelämän edustajia.

Finavia Oyj, Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto ovat päättäneet Finavian omistaman Lappeenrannan lentoasemakiinteistön ja lentoaseman liiketoiminnan siirtymisestä Saimaan lentoasema -säätiö sr:lle ja perustettavalle Lappeenrannan Lentoasema Oy -nimiselle yhtiölle.

Liiketoiminta luovutetaan uudelle yhtiölle 1.1.2016. Lappeenrannan lentoaseman alueellistamishanke liittyy liikenne- ja viestintäministeriön lentoliikennestrategian toimeenpanoon.

Lisätietoja Lappeenrannan lentoasemasta: Lappeenranta Airport

 

Kuvassa pöydän ääressä vasemmalta oikealle: Saimaan lentoasema-säätiön toimitusjohtaja Olli Naukkarinen ja hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Finavia Oyj:n toimitusjohtaja Kari Savolainen, Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Korkiakoski ja toimitusjohtaja Petteri Lehti.