Luontomatkailun mahdollisuudet esillä maakuntajohtaja Viialaisen ja Karjalan tasavallan johdon tapaamisessa

Luontomatkailun mahdollisuudet esillä maakuntajohtaja Viialaisen ja Karjalan tasavallan johdon tapaamisessa

Karjalan tasavallan kansliapäällikkö Tatiana Ignateva ja Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen.

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen, Parikkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Berg ja Etelä-Karjalan liiton yhteyspäällikkö Veli-Matti Kesälahti tapasivat Karjalan tasavallan johtoa Petroskoissa. Keskusteluissa oli esillä muun muassa Parikkalan rajanylityspaikan kehitysnäkymät ja yhteistyömahdollisuudet luontomatkailun alalla.

Saimaa Geopark ja Venäjän puolelle perustettu Laatokan luodot -luonnonpuisto höystettynä Suomen puolelta Laatokkaan laskevalla Hiitolanjoella muodostavat koko Euroopan mittakaavassa ainutlaatuisen luontomatkailualueen. Myös matkailu- ja tieinfraan on tehty merkittäviä investointeja viime vuosina molemmin puolin rajaa, mikä on luonut pohjaa matkailun kehittymiselle. Tapaamisessa todettiin, että Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan avaaminen kansainväliselle liikenteelle olisi välttämätön toimenpide kansainvälisen matkailun edistämiseksi.

Karjalan johdosta tapaamiseen osallistuivat tasavallan varapäämies, kansliapäällikkö Tatjana Ignatjeva, talouskehitysministeri Pavel Burenkov, luonnonvara- ja ympäristöministeriön edustajana varaministeri Aleksei Pavlov sekä matkailu-, talouskehitys- ja liikennealojen asiantuntijoita. Tapaamisessa sovittiin vielä kuluvan vuoden aika järjestettävästä tutustumisvierailusta, jonka aikana Karjalan tasavallan edustajilla olisi mahdollisuus tutustua muun muassa luonnonpuistojen hallintoon sekä matkailualan kehittämiseen ja koulutukseen Suomessa.

Karjalan vierailunsa aikana 15-16.4.2019 Viialainen, Berg ja Kesälahti tekivät myös lyhyet tutustumiskäynnit Lahdenpohjan ja Prääsän piirihallintoihin ja tapasivat Suomen Petroskoin konsuli Tarvo Niemisen.

 

Kuva ylhäällä: Ari Berg, Matti Viialainen ja Karjalan tasavallan edustajia.