Suomen Kulttuurirahaston apurahojen haku alkaa 10.1.2020

Suomen Kulttuurirahaston apurahojen haku alkaa 10.1.2020

(Etelä-Karjalan rahaston tiedotteen edelleen jako 9.1.2020)

Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen yhteinen hakuaika on tammikuussa. Myös Etelä-Karjalan rahastossa on alkamassa tammikuun haku 10.1.2020. Haku päättyy 10.2.2020 klo 16 Suomen aikaa.

Etelä-Karjalan rahaston apurahojen hakuilmoitus 2020 tammikuu

Etelä-Karjalan rahasto järjestää apurahainfon ma 20.1.2020 klo 14.30-16.00 Kulttuuritila Nuijamiehessä, osoitteessa Valtakatu 39, Lappeenranta. Tiedustelut etela-karjala@skr.fi

Infossa on tarjolla ajankohtaista hakutietoa, vinkkejä ja neuvontaa Etelä-Karjalan Kulttuurirahaston apurahojen hakemista suunnitteleville. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös esittää hakemuksen tekemistä ja rahoitusta koskevia kysymyksiä.

Maakuntarahastot myöntävät apurahoja maakunnassa asuville tai syntyneille hakijoille sekä siellä suoritettavaan tai siihen kohdistuvaan tieteelliseen tai taiteelliseen työhön, sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin.

Etelä-Karjalan rahasto jakaa apurahoja eteläkarjalaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille maakunnassa suoritettavaa tai siihen kohdistuvaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten. Tammikuun 2020 haussa on jaettavana 530 000 euroa.

Etelä-Karjalan rahastossa ovat nyt uutuutena korkeintaan 3 000 euron suuruiset puhdeapurahat sellaisiin hankkeisiin, jotka eivät liity varsinaiseen palkkatyöhön. Pienin myönnettävä apuraha on 2 000 euroa.

Apurahoja haetaan sähköisillä hakemuksilla Apurahanhakijan verkkopalvelussa. Apurahat jaetaan kunkin maakuntarahaston omassa vuosijuhlassa keväällä. Etelä-Karjalan rahaston vuoden 2020 vuosijuhlaa vietetään Lappeenrannassa 14.5.2020.

Myös lausunnot annetaan sähköisesti Lausunnonantajan verkkopalvelussa. Hakemusten ja lausuntojen tulee olla toimitettuna verkkopalvelussa viimeiseen hakupäivään klo 16.00 mennessä. Muulla tavoin toimitettuja hakemuksia tai lausuntoja ei oteta käsittelyyn. Hakijan on syytä tutustua tarkasti hakuohjeisiin ja huolehtia, että hakemukseen liitetään ohjeiden mukaiset liitteet.

Lisätietoa Tammikuun hausta löydät täältä.

Apurahoja myönnetään yleisrahastosta ja seuraavista jakovuorossa olevista nimikkorahastoista:

Etelä-Karjalan Maakuntaliiton rahasto
Lahja ja Lauri Hotisen rahasto
Aili ja Aino Ohelan rahasto
Aliisa Pitkäsen rahasto
Eino ja Ester Sinkon rahasto
Sonja Tammelan rahasto
Ylä-Vuoksen rahasto

Apurahoja koskevia kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen etela-karjala@skr.fi. Kysymyksiin vastaavat myös asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä ja sihteeri Ritva Rehunen.