Valikko Sulje

Digitaitokyselyyn voi vastata netissä 3.4. asti

Suomalaisten digitaitojen tärkeys korostuu koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa, jossa asioita olisi hyvä hoitaa ilman tapaamisia kasvokkain. Digitaaliset palvelut sujuvoittavat arkisten asioiden hoitamista ja monipuolistavat yhteydenpitoa, mutta kaikkien digitaidot eivät vielä ole riittävällä tasolla. Digitaitokysely selvittää suomalaisten digitaitojen todellisen tilan.

Digitaitokysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai asioi itse sähköisesti. Kyselyyn toivotaan vastauksia mahdollisimman laajasti taidoista riippumatta. Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa www.dvv.fi/digitaitokartoitus 3.4. asti. Paperilla vastattava kysely on jouduttu keskeyttämään koronavirustilanteen vuoksi. Se pyritään käynnistämään uudelleen syksyllä tai tilanteen normalisoiduttua.

Nyt tarvitaan keinoja digituen antamiseen etänä

Digitaitokyselyn tulosten perusteella pystymme kehittämään digituen tarjontaa ja sen eri muotoja. Digitukea on ollut jo tarjolla ympäri Suomen, mutta sitä on useimmiten tarjottu kasvotusten. Jo digitaitokyselyn aikana digitukea pitäisi pyrkiä antamaan nykyistä enemmän etänä. Kaikkia kannustetaan tukemaan läheisiään erilaisten digipalvelujen käytössä, jotta ihmisten arki olisi sujuvaa myös poikkeustilanteessa.

Etelä-Karjalan liitto, Eksote ja Imatran kaupunki haastavat maakunnan toimijoita ja yhteisöjä antamaan digitukea myös etänä. Suomidigi.fi-sivustolle kerätään etädigituen tarjontaa alueittain ja valtakunnallisesti. Sivustolta löytyy myös vinkkejä digituen antamiseen.

Digitaitokysely on osa valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota. Kysely on ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus, jonka avulla saadaan tietoa digituen ja digipalvelujen kehittämisen tueksi. Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa KPMG.

Etelä-Karjalan digitukihanketta toteuttavat Etelä-Karjalan liitto, Eksote ja Imatran kaupunki.

Lisätietoja:
Tarja Viitikko, Eksote, Digituki @ ekarjala -hankkeen projektikoordinaattori, tarja.viitikko@eksote.fi, 040 139 0270