Valikko Sulje

Kestävä kehitys ja hiilineutraalius Kiinassa – Kiina-miniseminaarisarjan 1. osa 15.6.2021

Milloin: Ti 15.6. klo 14.00–15.00
Missä: Teams online-ympäristö
Rekisteröityminen

Kiina tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2060 mennessä. Tätä ennen sen hiilidioksidipäästöt saavuttavat huippunsa vuonna 2030, jolloin se aikoo tuottaa 75 % tarvitsemastaan energiasta fossiilisilla polttoaineilla. Kiina on sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen 2016. Se on myös maailman suurin uusiutuvan energian rakentaja, ja vuonna 2019 Kiinassa rakennettiin uusiutuvaa energiaa yli 83 miljardilla dollarilla (23 % globaalista kokonaissummasta).

Tässä seminaarissa kerromme tarkemmin Kiinan energiasiirtymästä: Kuinka sitä toteutetaan käytännössä, millaisia haasteita se asettaa, ja millaisia mahdollisuuksia se avaa erityisesti suomalaisille toimijoille Kiinan muuttuvassa energiamarkkinassa? Lisäksi avaamme käytännön esimerkin kautta sitä, miltä yhteistyö voi parhaimmillaan näyttää.

Aikataulu
14.00 Webinaarin avaus, Ding Ma, Yhteyspäällikkö, Aasia-suhteet, Etelä-Karjalan Liitto
14.10 Kiinan kestävän kehityksen ja hiilineutraaliuden tavoitteet, todellisuus ja haasteet, Lauri Tammi, CEO ja Piia Kuosmanen, Senior Advisor, Mingle Advisors
14.25 Case Study: Green Zhejiang -hanke yhteistyössä Uudenmaan liiton kanssa
14.45 Keskustelua ja kysymyksiä
15.00 Webinaari päättyy

Webinaarin ja Kiina-miniseminaarisarjan tuottavat yhteistyössä Etelä-Karjalan Aasia-osaamiskeskittymä -hanke ja Mingle Advisors. Sen tavoitteena on tuoda suora näkymä Kiinan tämän hetken kiinnostavimpiin ja ajankohtaisimpiin ilmiöihin käytännön esimerkkien kautta. Seuraava seminaari pidetään syyskuussa 2021.

Etelä-Karjalan Aasia-osaamiskeskittymä (EKA) -hankkeen visiona on, että Etelä-Karjala profiloituu Suomen Aasia-yhteyksien edelläkävijämaakunnaksi ja yhdeksi kiinnostavimmista TKI-ympäristöistä Aasian yrityksille. Hankkeen rahoittajina toimivat Euroopan Unionin aluekehitysrahasto, Lappeenranta-Imatra-kaupunkiseudun työvaliokunta ja LUT-yliopisto.

Mingle Advisors on suomalaisomisteinen, Kiinan Hangzhoussa toimiva vuonna 2017 perustettu yritys, joka on auttanut yli 120 organisaatiota luomaan merkityksellistä yhteistyötä ja liiketoimintaa Kiinassa.

Lisätietoja: Ding Ma, ding.ma@ekarjala.fi

EAKR lipputunnus ja vipuvoimaa-logo.