Valikko Sulje

Koronatilanne Venäjällä 15.4.2020

Kuorma-autoja Karjalan tasavallassa.

Etelä-Karjalan liitto seuraa koronavirustilanteen kehittymistä myös Venäjän lähialueella erilaisista julkisista lähteistä. Julkaisemme tästä viikosta alkaen Venäjän koronatilannetta seuraavia katsauksia. Artikkelit julkaistaan kahden viikon välein.
Linkki katsaukseen 15.4.2020

Venäjällä on 15.4.2020 mennessä todettu 24490 koronavirustapausta, joista valtaosa Moskovassa. Pietarissa tartuntoja on löydetty 298, Leningrad oblastissa 298 ja Karjalan tasavallassa vain seitsemän. Koronavirukseen on Venäjällä kuollut 198 henkilöä. Toisaalta jo lähes 2000 koronan sairastanutta on jo toipunut sairaudestaan kokonaan.

Venäläistutkimuksen mukaan n. 40% koronatapauksista on täysin oireettomia. Viipurin piirin alueella tartuntoja on todettu 33 kappaletta. Leningrad oblastissa ei toistaiseksi kukaan ole menehtynyt koronaviruksen seurauksena.

Myös Venäjällä on toteutettu tiukkoja toimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Moskovan ja Pietarin asukkaat on määrätty käytännössä kotikaranteeniin 1.5.2020 saakka, ja myös muilla alueilla on asetettu liikkumisrajoituksia. Pietarissa kuitenkin sallitaan siirtyminen Leningrad oblastin alueella sijaitseville kesämökeille.

Viruksen ja torjuntatoimien vaikutukset myös Venäjän talouteen ovat erittäin merkittävät ja tullevat vaikuttamaan useita vuosia. Heikon sosiaaliturvan vuoksi rikostilastoissa on jo havaittu kasvun merkkejä. Lähiviikkojen arvioidaan osoittavan, miten Venäjä onnistuu koronaviruksen vastaisissa toimissaan.

Lisätietoja: Yhteyspäällikkö Veli-Matti Kesälahti,
veli-matti.kesalahti@ekarjala.fi,
p. +358 400 012 989