Valikko Sulje

Livelähetys Hiitolanjoen pinnan alta – WWF:n Luontoliven kalakamera seuraa Kangaskoskella lohien ja taimenten kutupuuhia

Järvilohi
Taimen WWF:n kalaliven still-kuvassa.

Seuraavan kuukauden ajan on ainutlaatuinen mahdollisuus seurata Laatokan lohen ja taimenen syksyisiä kutupuuhia Luontoliven välityksellä.

Hiitolanjoella lohen ja taimenen kutu ajoittuu pääosin lokakuulle, joskin se voi jatkua pitkälle marraskuuhun. Ensin Kangaskosken kutusoraikoille saapuvat tyypillisesti taimenet, mutta pian niiden jälkeen lohet valtaavat alueen parhaat kutupaikat. Lohen ja taimenen lisäksi ruudulta voi bongata tyypillisiä sisävesikalojamme, mutta myös hieman tuntemattomampia eväkkäitä, kuten simppuja, kivennuoliaisia ja töröjä. Jopa rantanuoliainen voi vilahtaa linssin edessä, sillä Hiitolanjoessa on lajin ainoa tunnettu sisävesiesiintymä.

Kovat sateet voivat ajoittain samentaa näkymää, mutta jo parin päivän vähäsateisempi jakso kirkastaa veden. Leppoisia katseluhetkiä ja suurkiitos WWF:n luontolivelle!

Linkki Luontoliven kalakameraan: https://luontolive.wwf.fi/kala/

Luontoliven kalakameran tiirailun ohessa voit tutustua Hiitolanjoen ennallistamissuunnitelmiin: https://www.ekarjala.fi/liitto/wp-content/uploads/2019/07/Aie_Hiitolanjoki_A4_072019_.pdf

Lisätietoja: Etelä-Karjalan liiton ympäristöpäällikkö Matti Vaittinen, matti.vaittinen@ekarjala.fi, 040 139 0173

Kivisimppu
Kivisimppu. Kuva: Pekka Tuuri

 

Törö. Kuva: Pekka Tuuri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivun yläreunan kuva: Järvilohi. Kuvaaja: Pekka Tuuri