Valikko Sulje

Maakuntajohtaja Matti Viialainen siirtyy eläkkeelle

Matti Viialaisen lahjoja pöydällä.

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen tarjosi perjantaina 28.8. kutsuvieraille kakkukahvit eläkkeelle jäämisensä johdosta.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tilaisuus oli porrastettu kolmeen osaan. Runsaslukuisessa vierasjoukossa oli edustajia muun muassa maakuntahallituksesta, kaupunkien ja kuntien johdosta, ELY-keskuksesta, mediasta, oppilaitoksista, Etelä-Karjalan kauppakamarista, Etelä-Karjalan Yrittäjistä, Eksotesta, rajavartiolaitoksesta, seurakunnasta sekä Etelä-Karjalan liiton johtoryhmästä.

Monien juhlavieraiden puheissa toistui kiitollisuus Viialaisen työtä kohtaan. Häntä kuvailtiin johtajana, joka on omalla kaudellaan vahvistanut maakunnan identiteettiä ja itsetuntoa. Viialainen tunnetaan erittäin vahvana maakunnan edunvalvojana, joka on matkan varrella pitänyt kaikki lupauksensa.

Useissa tervehdyssanoissa harmiteltiin Viialaisen pois jäämistä, mutta samalla todettiin, että hänen työnsä hedelmistä voidaan nauttia vielä pitkään jatkossakin. Moni maakunnallinen hanke on saatu käyntiin hänen aikanaan ja jatkuu edelleen.

Matti Viialainen on ollut Etelä-Karjalan maakuntajohtajana vuodesta 2013. Hän siirtyy eläkkeelle elokuun lopussa, ja uusi maakuntajohtaja Satu Sikanen aloittaa virassa syyskuun alusta lähtien.

Tunnelmia Viialaisen eläkekahveilta:

Maakuntahallitus ojentaa Matti Viialaiselle hänen muotokuvansa.
Lappeenrannan kaupungin delegaatio onnittelee Viialaista.
ELY-keskuksen edustajat onneittelevat Viialaista.
Taipalsaaren kunnanjohtaja ojentaa Viialaiselle punaisen lippalakin.
Rajavartiolaitoksen edustaja ojentaa Viialaiselle pöytäviirin.