Valikko Sulje

Maakuntahallitus

Etelä-Karjalan liiton käytännön hallintoa johtaa maakuntavaltuuston valitsema 9-jäseninen maakuntahallitus. Maakuntahallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksen koostumuksessa on otettava huomioon poliittisten puolueiden saama kannatus kunnallisvaaleissa, seutukuntien mahdollisimman tasapuolinen edustus sekä tasa-arvolaki. Maakuntahallitus kokoontuu kerran kuukaudessa, esittelijänä toimii maakuntajohtaja.
Etelä-Karjalan nykyinen maakuntahallitus aloitti kesällä 2017. Puheenjohtajana toimii kansanedustaja Jukka Kopra (kok) Lappeenrannasta.

Maakuntahallituksen paikat

Maakuntahallituksen paikat jakautuivat 2017 kunnallisvaalien tuloksen perusteella puolueittain seuraavasti: SDP 3, KESK 2, KOK 2, Perussuomalaiset 1, Vihreät 1.

JäsenVarajäsenPuoluePaikkakunta
Jukka Kopra pj.Jyri HänninenKok.Lappeenranta
Suna Kymäläinen 1. varapj.Anne NissinenSDPRuokolahti
Antti Rämä 2. varapj.Ismo HarjuKesk.Luumäki
Ilkka NokelainenAntero LattuSDPImatra
Armas TimonenMarja-Liisa VesterinenSDPLappeenranta
Anna HelminenAnu UrpalainenKok.Imatra
Taina PaananenSanna KolhonenKesk.Ruokolahti
Virpi JunttilaTiina LavikkaVihr.Lappeenranta
Jani MäkeläKai KarhukorpiPs.Lappeenranta

Maakuntahallituksen työvaliokunta

Hallituksen työvaliokunta valmistelee maakuntahallituksen käsittelyyn tulevia asioita sekä antaa aikataulusyistä kiireelliset lausunnot ja avustaa viraston johtoa nopeaa reagointia vaativissa asioissa. Hallituksen päätösvaltaa ei kuitenkaan delegoida työvaliokunnalle, vaan päätösasiat käsitellään aina maakuntahallituksessa.

Työvaliokuntaan kuuluvat maakuntahallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat. Esittelijänä on toiminut maakuntajohtaja ja sihteerinä maakuntahallituksen sihteeri.

Maakuntahallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät täältä.

Maakuntahallituksen pöytäkirjat ja esityslistat ovat nähtävillä erillisessä Dynasty-asiainhallintajärjestelmässä.
Asiakirjat ovat nähtävillä kaksi vuotta. Kahta vuotta vanhemmat pöytäkirjat ovat nähtävillä Etelä-Karjalan liiton arkistossa.

Kokouksen viimeisin pöytäkirja tallennetaan sivulle heti kun se on tarkistettu. Tarkistus kestää noin kaksi viikkoa kokouksesta. Sitä ennen sivulta löytyy viimeisen kokouksen esityslista. Pöytäkirjat ovat AdobeAcrobat (PDF) muodossa.

Maakuntahallituksen esityslistat ja pöytäkirjat.