Valikko Sulje

Saimaan ja saaristomeren risteilyhanke lähtee käyntiin

Aurinkolasku kuva Saimaalta. Kuvasssa järven selkää, taivaalla punertavia pilviä. Taustalla sillan musta silhuetti.

Etelä-Karjalan liiton maakuntahallitus myönsi rahoituksen ylimaakunnalliselle, kaksivuotiselle risteilymatkailuhankkeelle. ”Uusi risteilytuote Saimaalle ja Saaristomerelle-hanke saa maakunnan omaehtoisen kehittämisen rahoitusta (MOKRA) 60.000 euroa ”.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat alustavasti 300.000 euroa. Hankkeeseen on haettu rahoitusta myös useista muista maakunnista. Uudeltamaalta, Kymenlaaksolta, Etelä-Savosta, Pohjois-Savosta ja Pohjois-Karjalasta on jo saatu varmistus hankkeeseen osallistumisesta.

Henkilökuvassa Timo Rissanen
Hankkeen projektipäälliköksi on valittu lappeenrantalainen Timo Rissanen. Hän aloittaa tehtävässään marraskuun alussa. 38-vuotias Rissanen on koulutukseltaan restonomi (YAMK). Hän on toiminut yli 20 vuotta matkailutoimialla, mm. Finnairilla kansainvälisissä johto- ja projektitehtävissä. Viimeksi hän on toiminut Finnairin asiakaskokemuksen kehittäjänä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Uusia mahdollisuuksia palveluyrityksille

Hankkeen tavoitteena on rakentaa alueiden palvelutarjontaan, luontoon ja vesistöön perustuva risteilytuote. Vastaavaa rannikon ja Saimaan yhdistävää risteilykokonaisuutta ei ole nykyisin tarjolla.

Alkavassa hankkeessa toteutetaan risteilytuotteen rakentaminen alkaen markkina-analyysistä, palvelujen tuotteistamiseen ja edelleen operaattoreiden hakemiseen.

Kohderyhmänä ovat rannikon ja Saimaan rantojen pienet ja keskisuuret yritykset. Tavoitteena on rakentaa malli, jota paikalliset yrittäjät voisivat hyödyntää liiketoiminnassaan. Käyntisatamille ja reitin varren palvelutuottajille tämä tarkoittaisi uudenlaisia mahdollisuuksia kasvattaa matkailijamääriä. Samalla voidaan houkutella aivan uutta yrittäjyyttä risteilyjen ympärille.