Valikko Sulje

Saimaannieriän suojelutyö tehostuu Kuolimolla

Saimaannieriän seurantaryhmä on jättämässä ehdotuksensa nieriän suojelemiseksi ja kalastuksen järjestämiseksi Savitaipaleen Kuolimo-järvellä. Ehdotus pitää sisällään esityksen muun muassa kalastuksen rajoittamisen laajuudesta, sisällöstä ja aikataulusta. Aihe on haastava, mutta seurantaryhmässä mielipiteet jakautuivat lopulta vain joistakin kalastusrajoitusten yksityiskohdista.

Saimaannieriän seurantaryhmän puheenjohtaja Hannu Jokinen (oik.) ja seurantaryhmän sihteeri Teemu Hentinen.

Seurantaryhmän seuraava keskeinen tehtävä on valmistella ja käynnistää tiedotus- valistus-, valvonta- ja seurantahankkeet. Seurantaryhmän jäsenistö koostuu muun muassa kalatalousalueen, vesialueen omistajien, Savitaipaleen kunnan, järjestöjen, tutkimuksen, viranomaisten ja kalatalousneuvonnan edustajista.

Etelä-Karjalan liitto katsoo nieriän suojelun erittäin keskeiseksi ja maakunnallisesti merkittäväksi tehtäväksi. Saimaannieriä on äärimmäisen uhanalainen laji, jota esiintyy luonnonvaraisena enää Savitaipaleen Kuolimo-järvellä. Lajin säilymisen ja kannan vahvistamisen eteen on tehtävä töitä pitkälle tulevaisuuteen.

ELY-keskuksen tiedote

Lisätietoja: Ympäristöpäällikkö Matti Vaittinen, p. 040 139 0173, matti.vaittinen@ekarjala.fi