EN RU

Mobility makes opportunity -hanke

Pohjoismaiden Ministerineuvosto on antanut alustavan tiedon, että Etelä-Karjalan liitto on saamassa rahoituksen nuoren työvoiman liikkuvuutta edistävään hankkeeseenMobility Makes Opportunity” ministerineuvoston Pohjoismaat-Venäjä yhteistyöohjelmasta. Etelä-Karjalan liitto on hankkeen päätoteuttaja. Muut hankkeen partnerit ovat Ruotsin Värmlannista, Norjan Hedmarkista, Pietarista, Petroskoista ja Murmanskista.

Hankkeen tavoitteena on parantaa yhteistyötä työvoimaviranomaisten, kehitysyhtiöiden, oppilaitosten ja nuorten työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistävien yhdistysten kanssa. Tavoitteena on tuottaa tietoa nuorille itsetyöllistymisestä, yrittäjyydestä ja mahdollisuuksista naapurimaakunnissa ja naapurimaissa. Hanke järjestää myös kesällä Lappeenrannassa nuorille seminaarin Euroopan raja-alueiden liiton vuotuisen nuorisofoorumin yhteydessä.

Hanke pyrkii seuraaviin mitattaviin tavoitteisiin:

  • ainakin 20 hyvää esimerkkiä nuorten liikkuvuudesta
  • ainakin 10 hyvää esimerkkiä nuorten itsensä työllistämisestä partnerimaakunnissa
  • esitellään ainakin 10 kansainvälistä opinto-ohjelmaa seminaarin nuorille ja nettisivuilla
  • esitellään ainakin nuorten 10 harjoitteluohjelmaa

Hanke kestää 17 kuukautta. Se alkaa huhtikuun 2017 alussa ja päättyy marraskuun 2018 lopussa.

Projektibudjetti on noin 108.000 euroa, josta Pohjoismaiden ministerineuvoston tukea on noin 63%, venäläisten omarahoitus 30% ja pohjoismaisten partnerien rahoitus 7%.

Lisätietoja : yhteyspäällikkö Johannes Moisio p: +358 400 154 382

Englanninkielinen projektisivu