Valikko Sulje

Matkailu

Päivitetty 3.12.2019

Avaa kuvaaja koko näytön tilassa

Ensimmäisellä sivulla maakuntakohtaista tarkastelua suomalaisten ja ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisistä sekä tarkemmin ulkomaalaisten osalta aasialaisten ja venäläisten yöpymisistä. Toisella sivulla suomalaisten ja ulkomaalaisten yöpymisten muutos (%) edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Sijainti Venäjän rajalla näkyy vahvasti myös Etelä-Karjalan matkailussa. Venäläisten matkailijoiden määrään vaikuttaa suuresti ruplan kurssi. Vuonna 2013 venäläisten rajanylitykset ja yöpymiset alueella olivat huipussaan. Muutaman vuoden notkahduksen jälkeen venäläismatkailu maakunnassa on alkanut jälleen piristyä. Viime vuosina myös aasialaisten matkailijoiden määrä alueella on ilahduttavasti lisääntynyt.

Niin venäläisille kuin muillekin matkailijaryhmille Etelä-Karjala tarjoaa mahdollisuuden virkistäytyä luonnossa, kylpylöissä tai viettää aikaa shoppaillen. Maakunnasta puhuttaessa ei voi olla mainitsematta Saimaata, joka on ainutlaatuinen järviluonnon keidas tarjoten monipuolisia elämyksiä eri vuodenaikoina.

Rajanylityksistä löydät lisätietoa tilastojen liikenne-osiosta.

Koonti matkailun seurannasta (1/2019 asti)


Lisätietoja: Päivi Kortelainen, 040 6517 423

Tilastolinkkejä:
Tilastokeskus: liikenne ja matkailu
Tilastopalvelu Rudolf