Suomi 100 Etelä-Karjalassa

Juuri nyt: Maakunnallista itsenäisyysjuhlaa juhlittiin Lappeenrannan Urheilutalolla 

Me olemme Suomi. Juhlitaan satavuotiasta yhdessä.

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä.

Etelä-Karjalan liitto kutsuu kaikki maakunnan asukkaat ja toimijat mukaan ideoimaan näitä sukupolvemme suurimpia synttäreitä. Rakennetaan Etelä-Karjalaan yhdessä hieno juhlavuosi!

Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, niin myös täällä Etelä-Karjalassa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Lue lisää: suomifinland100.fi

Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanke koordinoi juhlavuotta. Hankkeen sihteeristö jakaa tietoa ja aktivoi toimijoita tekemään juhlavuoden ohjelmaa. Maakuntien liitoista ja kuudesta suurimmasta kaupungista koostuva Suomi 100 -alueverkosto vie viestiä juhlavuodesta kaikkialle Suomeen. Etelä-Karjalan liitto on yksi alueellisista koordinoijista.  Ohjelmahankkeet innostavat puolestaan omia sidosryhmiään ja suurta yleisöä osallistumaan juhlavuoteen käytännössä.

Suomi 100 Etelä-Karjalassa -sivuille kootaan tiedotteita ja perustietoa maakunnallisesta Suomi 100 -organisoinnista, rahoituksen hakemisesta sekä linkkejä tärkeisiin lähteisiin.

Sivuilta voidaan hakea myös hakulomakkeita ja -ohjeita sekä juhlavuoden tapahtumia maakunnassa.

Yhdessä

Juhlavuoden tavoitteena on lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta yhteiskunnassamme. Teema Yhdessä on siten enemmän kuin logo tai sana – se on tekemisen tapa ja sisältö.

Siksi myös juhlavuoden ohjelma rakennetaan yhdessä, ja kaikille avoin hankehaku jatkuu syksyyn 2017 asti. Juhlavuosi tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden osallistua ja ”liputtaa” juhlavuotta.

Yhdessä tarkoittaa sitä, että jokaisella on tilaa ja mahdollisuus osallistua omana itsenään. Se sisältää myös mahdollisuuden erilaisille näkemyksille.

Laajan Yhdessä-teeman lisäksi juhlavuoden näkökulmia ovat: satavuotiaan Suomen menneisyys, Suomi vuonna 2017 ja Suomen tulevaisuus.

Karjalaisuus

Etelä-Karjalan maakunnallinen Suomi 100 -teema on karjalaisuus. Karjalaisuus kertoo meistä ja kiinnostaa muita. Se näkyy arjessa ja juhlassa, sitä ilmentävät niin jutteleminen tuntemattomille kuin vieraanvaraisuus ja elämänasenne. Karjalaisuus elää menneisyydessä, tässä päivässä sekä tulevaisuudessa. Se on elävää kulttuuriperintöä.

 

Muualla verkossa:

suomifinland100.fi

Suomen juhlat somessa

Facebook-yhteisö: Suomi 100 Etelä-Karjalassa

Suositeltavat hashtagit: #suomi100, #finland100