Maakunnallinen itsenäisyysjuhla ja -juhlakonsertti keräsi Urheilutalolle paljon itsenäisyyspäivän juhlijoita

Lappeenrannan Urheilutalolla järjestettiin Lappeenrannan kaupungin, Maasotakoulun ja Etelä-Karjalan liiton toimesta maakunnallinen itsenäisyysjuhla ja -juhlakonsertti.

Suomi 100 -juhlakakku.

Juhlaan kutsuttiin kunniavieraina Etelä-Karjalan sotaveteraanit saattajineen. Heitä saapui paikalle noin 70 henkeä. Sotaveteraaneille, heidän saattajilleen sekä juhlan esiintyjille tarjottiin Etelä-Karjalan liiton toimesta keittolounas ennen juhlan alkua. Kaikille avoin juhla alkoi kakkukahveilla, jotka tarjosi Lappeenrannan kaupunki. Tarjolle tuotiin myös juhlavin menoin Suomen kartan muotoinen Suomi 100 -juhlakakku, jonka olivat valmistaneet Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijat.

Juhlakonsertti oli näyttävä ja monipuolinen kokonaisuus, jossa esiintyivät Lappeenrannan kaupunginorkesteri ja Puolustusvoimien Rakuunasoittokunta. Lavalle nousivat myös erityisesti tätä konserttia varten koottu kuoro sekä sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja tenori Jyrki Anttila. Konsertin kapellimestareina toimivat Riku Huhtasalo ja Aino Koskela.

Juhlakonsertin solisteina toimivat Johanna Rusanen-Kartano sekä Jyrki Anttila.

Juhla alkoi Lappeenrannan kaupungin tervehdyksellä, jonka juhlaan toi kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. Maakuntajohtaja Matti Viialainen piti juhlan puolivälissä puheen.

Maakuntajohtaja Matti Viialaisen puhe 6.12.2017.

Konsertin lopuksi kiitossanat veteraaneille, juhlaväelle ja esiintyjille lausui Maasotakoulun johtaja, eversti Asko Muhonen. Juhlan juontajana toimi Linnoituksen isäntä, Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa.

Reilun tunnin kestänyt juhlakonsertti juhlapuheineen oli näyttävä ja vaikuttava kokonaisuus. Musiikki koostui tutuista ja rakkaista suomalaisista sävelmistä. Konsertissa kuultu Finlandia ei jättänyt ketään kylmäksi ja Veteraanin Iltahuudon yleisö kuunteli seisaaltaan. Juhlan päättänyt Maamme-laulu laulettiin yhdessä ja se kruunasi hienon juhlakonsertin.