EN RU

Etelä-Karjalan kansanedustajat ovat tyrmistyneitä Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteria koskevasta linjauksesta

(Etelä-Karjalan kansanedustajien tiedote 20.12.2018)

Hallituksen reformi-ministeriryhmä teki ratkaisun Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohdan suhteen. Kopteri olisi tarkoitus sijoittaa Uttiin Lappeenrannan sijaan. Asiantuntijaryhmä esitti syksyllä yksimielisesti helikopterin sijoittamista Lappeenrantaan.

Etelä-Karjalaiset kansanedustajat Anneli Kiljunen, Suna Kymäläinen, Jani Mäkelä, Ari Torniainen ja Jukka Kopra ovat yksissä tuumin edistäneet hanketta ja sen kopterin sijoittamista Lappeenrantaan. Kansanedustajat ovat pettyneitä reformi-ministeriryhmän linjaukseen, eivätkä ole vielä luovuttaneet asiassa.

Kansanedustajat toteavat, että asiantuntijalausunnot puolsivat helikopterin tukikohdan sijoittamista Lappeenrantaan. Tätä tuki myös eduskunnan oikeusasiamiehen antama linjaus siitä, että Kaakkois-Suomen asukkaat eivät ole tasavertaisessa asemassa muiden suomalaisten kanssa, sillä ensihoidon vasteaika on monin paikoin liian pitkä.

Nyt tehty päätös on eteläkarjalaisten kansanedustajien mukaan vastoin oikeusasiamiehen kantaa. Osa Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueesta jää riittävän nopean vasteajan ulottumattomiin.

Kansanedustajien mielestä on kuitenkin hyvä, että lääkärihelikopteri saadaan Kaakkois-Suomeen.

Lisätietoja kansanedustajilta:
Ari Torniainen
Jukka Kopra
Anneli Kiljunen
Suna Kymäläinen
Jani Mäkelä