EN RU

Järjestöillan antia

(Tiedote 8.11.2018)

Etelä-Karjalan järjestöt kokoontuivat jälleen yhteistapaamiseen. Kulttuuritila Nuijamiehessä 30.10.2018 pidettyyn järjestötilaisuuteen oli saatu vieraaksi valtakunnallisen selvityksen tekijä Tuija Brax, joka arvioi loppuraportissa järjestöjen ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden toimintamahdollisuuksia ja  -edellytyksiä uudessa sote-järjestelmässä.

Tilaisuuteen oli saapunut n. 80 eri järjestöissä toimivaa henkilöä. Monilla järjestöillä ja yhdistyksillä oli paikalla myös oman toiminnan esittelypiste. Sydänliiton pääsihteerin esitystä olivat saapuneet kuulemaan myös Sydänpiirin toiminnanjohtaja Heli Heimala sekä hanketyöntekijä ja sairaanhoitaja Kati Palviainen. Muutosjohtaja Aija Tuimala keskusteli heidän kanssaan ennen tilaisuuden alkua.

Tilaisuudessa puhunut Brax rohkaisi eteläkarjalaisia näyttämään järjestöjen ja maakunnan yhteistoiminnassa mallia muulle Suomelle. Etelä-Karjalassa monet yhteistyöverkostot ovat jo nyt paljon pidemmällä kuin muissa maakunnissa. Siksi täällä voisi olla mahdollista tarttua myös vaikeisiin aiheisiin.

Järjestöt ovat olleet huolestuneita mm. siitä, miten niiden rahoitukselle käy maakunta- ja sote-uudistuksessa. Braxin esityksessä annettiin konkreettisia neuvoja järjestöjen rahoituksesta vastaaville henkilöille.

Linkit tilaisuuden aineistoihin:

KAT-kehittäminen Etelä-Karjalassa Esittely KAT-hankkeesta ja asumisen turvallisuudesta, Heidi Huuskonen, Etelä-Karjalan Pelastuslaitos

Järjestöt, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kulmakivi Aija Rautio, Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori, Eksote

Järjestöselvityksen tulokset ja johtopäätökset, Tuija Brax, Sydänliiton pääsihteeri ja selvityshenkilö

Järjestöjen rooli Etelä-Karjalan maakunnassa, Aija Tuimala, Etelä-Karjalan muutosjohtaja

Eksote-OLKA-toimintamallin esittely, Reetta Tourunen, Kokemusasiantuntijakoordinaattori, Eksote

Terveisiä järjestö 2.0 -hankkeesta, Marjukka Ervelius, järjestöagentti

Mukana järjestöillassa oli myös TyönVuoksi ry:n toiminnanjohtaja Eija Palsinajärvi-Äikäs. Hän kertoi, että TyönVuoksi haluaa varmasti olla palvelujen tarjoaja tulevassa Etelä-Karjalan maakunnassa.