EN RU

Joulusydänten joulukalenteri luukku #2

Ensimmäisessä luukussa saimme selville, että maakunta- ja sote-uudistuksen tiimi yhdessä Nestori Miikkulaisen kanssa muistaa joulukalenterissaan maakunnan eri toimialojen ihmisiä, jotka tekevät töitä sydämellä. Tiimi ja Nestori päättivät jakaa heille joulusydämiä, Etelä-Karjalan sydämen muotoisia piparkakkumuotteja.

Nestori Miikkulainen on jo pitkään seurannut Etelä-Karjalan liiton VATE-tiimin projektisihteeri Salla Airaksisen ahkeraa toimintaa, ja totesi, että Salla jos kuka tekee töitä sydämellä! Niinpä hän päätti tällä kertaa antaa joulusydämen Sallalle.

Sydämen muotoista piparkakkumuottia ojentaessaan Nestori kysyi yllättyneeltä Sallalta muutaman jouluaiheisen kysymyksen:

Mikä työssäsi antaa sinulle merkityksen tunteen? 

”Omassa työssäni VATE-tiimin projektisihteerinä merkityksen tunne syntyy usein siitä, kun asiat hoituvat tai niitä saadaan eteenpäin. Maakunta- ja sote-uudistuksen eteneminen valtakunnallisella tasolla on usein epävarmaa ja hidastakin, mikä tekee omastakin työstä välillä stressaavaa. Sitä ei voi kuitenkaan jäädä vellomaan – Etelä-Karjalassa asiat menevätkin kaikesta huolimatta jatkuvasti eteenpäin. ”

Mikä ihmisten kohtaamisessa on tärkeintä?

”Teen töitä tiiviisti eri sidosryhmien kanssa, joten ihmisten kohtaamisia tulee päivittäin. On hienoa työskennellä erilaisten sidosryhmien kanssa, jokaiselta oppii jotain. Asiakaspalveluhenkisyyttä ja avuliaisuutta tarvitaan työssä kuin työssä, sekä työkavereiden että muiden kanssa. Sillä pääsee pitkälle. Tarvitaan sellaista asennetta, että jos jotain ei tiedä, niin selvitetään. Täytyy myös uskoa siihen, että vaikka olisi hankaliakin asioita, niin kyllä ne hoituu”

Mikä on hienoin palaute, mitä olet saanut työssäsi?

”On hienoa, kun joku mainitsee, että joku tietty asia on hyvin hoidettu. Jos on esimerkiksi tehnyt paljon työtä asioiden eteen, esimerkiksi jonkin selvityksen tai raportin. Tuntuu hyvältä, kun omaa ammattitaitoa arvostetaan. Tykkään saada palautetta ylipäätään, ja kaikesta positiivisesta palautteesta tulee hyvä mieli: positiivinen palaute myös kannustaa tekemään asiat vielä paremmin. Silloin saa itsestä eniten irti.”

Tehdäänkö tätä työtä sydämellä vai pelkästään järjellä?

”Jos tätä ei tekisi sydämellä niin ei tätä voisi tehdä ollenkaan. Tässä työssä tarvitaan sydämellä tekemistä ja aitoa halua hoitaa asiat parhaansa mukaan. Omassa työporukassa on mielestäni tällainen henki, jossa asioita viedään eteenpäin sydämellä. Se näkyy ja tuntuu meidän työporukassa. On helppo työskennellä, kun kaikki ovat liikkeellä samalla positiivisella ja eteenpäin menevällä asenteella.”

Onko joulun lähestymisellä vaikutusta työhösi?

”Joulun lähestyminen on vaikuttanut työhön siten, että joulukuun alkupään viikot ovat hektisiä, kun pitää saada mahdollisimman paljon töitä tehtyä ennen joululomia.”

Millä tavalla syntyy työporukan joulumieli?

”Joulumieli syntyy juuri siitä, että kun hommia on paiskittu ahkerasti, pystytään sitten rauhoittumaan joulun viettoon ja pitämään hyvällä omallatunnolla pieni breikki. Jokainen varmasti tätä joulutaukoa tarvitsee ja jokainen on sen myös ansainnut.

Joulutunnelmaa ovat työpaikalle tuoneet esimerkiksi ikkunoiden sydänvalot, jotka tulivat pari viikkoa sitten. Tunnelmaa luovat myös joulunodotukseen liittyvät tapahtumat, kuten piparinleipominen, pikkujoulut, tiimin jouluateria ja muut. Joulunajan tapahtumat ja jouluvalot tuovat jokaiselle joulumieltä.”

Joulusydänten joulukalenteri ilmestyy joulukuussa arkipäivinä. Innolla odotamme, mitä huomenna on luvassa!