EN RU

Joulusydänten joulukalenteri luukku #3

Joulukuun ensimmäisenä maanantaina jaettiin Etelä-Karjalan joulusydämiä Kaakkois-Suomen TE-palvelujen asiakkaille Lappeenrannan sekä Imatran toimipaikoissa.

Lappeenrannan TE-toimistolla oli asioimassa myös ”Pekka” (nimi muutettu), jolla oli ensimmäinen päivä työttömänä työnhakijana. Pekka kertoi, että määräaikainen sijaisuus oli juuri päättynyt ja tässä sitä nyt oltiin, ilmoittautumassa työnhakijaksi.

Työhakemuksia oli tehty ja lähetetty useita, mutta uutta työtä ei ollut vielä löytynyt. Pekka kertoi myös opiskelleensa toistakymmentä vuotta yhtäjaksoisesti. Ensin yksi tutkinto, sitten alan vaihto ja toinen tutkinto perään. Viimeisimpänä hän työskenteli määräaikaisena koulutusta vastaavassa työssä, sisäisen laskennan tehtävissä. Toiveet ovat kuitenkin korkealla löytää uusi työ pian.

Pekan perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi lasta ja he asuvat omakotitalossa Lappeenrannassa. Kysymykseen muuttaisiko hän työn perässä pois, vastaus tuli heti: ”Tykkään asua Lappeenrannassa ja haluan kasvattaa lapseni täällä. Lappeenranta on turvallinen ja hyvä paikka olla ja elää.”

Kaikesta huolimatta Pekan ajatukset olivat joulun alla positiiviset ja hän kertoi koko perheen odottavan kovasti joulua. Edellinen joulu oli mennyt muutossa ja joulu tuli ja meni sen vuoksi vähän keskeneräisenä. Hyvän joulumielen Pekan perheeseen tekee joulun odotus, yhdessäolo ja rentoutuminen. Hänen mielestään joulusydän muistutti hieman teräsmiehen tunnusta ja hän naurahti lähtiessään menevänsä ostamaan piparitaikinaa ja leipomaan lapsen kanssa teräsmiespipareita. Joulumieltä Pekka halusi toivottaa etenkin omalle perheelleen, sekä työ- ja opiskelutovereilleen. Joulu tulee jokaiseen kotiin.

PS. Toivotamme Pekalle kovasti tsemppiä työnhakuun! Etelä-Karjalan avoimet työpaikat löydät tästä linkistä.

Etelä-Karjalan joulusydänten joulukalenteri ilmestyy joulukuussa arkipäivinä.