EN RU

Joulusydänten joulukalenteri luukku #4 – Ensihoitajien joulukiireet

Joulukuun 7. päivä jaettiin Etelä-Karjalan joulusydämiä Lavolan paloasemalla Lappeenrannassa Eksoten ensihoidon työntekijöille.

Lavolan paloasemalla ovat valmiina lähtöön vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä niin Eksoten ensihoitajat kuin Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen palomiehetkin.

Vuorossa olevat ensihoitajat Tomi Kaltto, Juho Punkkinen ja Atte Paakko kertovat, että joulun aika näkyy ensihoitajan työssä esimerkiksi siinä, että alueen väkiluku lisääntyy joulunviettäjien saapuessa Etelä-Karjalaan. Tämä lisää kiireiden määrää jonkin verran.

Kolmesta Lavolan vuorossa olevasta ensihoitajasta kaksi työskentelee ambulanssissa ja yksi yhden hengen liikkuvassa päivystysyksikössä.

Tyypillistä joulun ajan ”keikkaa” eivät ensihoitajat suoraan osaa nimetä, mutta ylensyönnistä aiheutuvia työtehtäviäkin on tullut vastaan. – Myös yksinäisyys ja sen aiheuttamat haasteet näkyvät jonkin verran työtehtävissämme joulun aikaan, kertoo ensihoitaja Kaltto.

Tänä jouluna kyseiset ensihoitajat pääsevät joulun viettoon aattoaamuna. – Tosin vapaat menevät keikkavuorossa päivystyksessä, Kaltto kertoo.

– Mie lähen mökille viettämään rauhallisen joulun, toteaa puolestaan ensihoitaja Punkkinen.

Etelä-Karjalan joulusydänten joulukalenteri ilmestyy joulukuussa arkipäivinä.