EN RU

Joulusydänten joulukalenteri luukku #5 – Iso apu -palvelukeskuksen kahvila palvelee asiakkaita sydämellä

Eksoten Iso apu –palvelukeskuksen kahvilassa asiakkaita palvellaan suurella sydämellä. Kävimme kahvila Kaislassa viemässä piparintuoksuiset terveiset Hanna Langelle ja Krista Oksmanille. Hanna toimii tuetun työllistymisen vastaavana ohjaajana Eksoten vammaispalveluissa. Krista on työskennellyt Eksoten palkkaamana kahvilatyöntekijänä jo parin vuoden ajan.

Mikä työssäsi antaa sinulle merkityksen tunteen?  Mikä asiakkaiden kohtaamisessa on tärkeintä?

Hanna: ─ Asiakkaiden kohtaamisessa tärkeää on se, että ollaan ihminen ihmiselle – ettei kukaan aseta itseään ylä- tai alapuolelle toiseen nähden. Ollaan aidosti kiinnostuneita ja läsnä, kun kohdataan.

Krista: ─ Miulle on tärkeää se, että saan asiakkaan iloiseksi hyvällä palvelulla.

Mikä on hienoin asiakaspalaute, mitä olet saanut työssäsi?

Hanna: ─ Hirmu monia asiakaspalautteita olen kyllä saanut. Viimeisin mukava asiakaspalaute tuli miulle WhatsAppin kautta, kun yksi meidän siivoustiimin asiakas kiitti ja sanoi, että on kiva tehdä töitä yhdessä.

Krista: ─ Oli kiva, kun miun entinen opettaja oli ystäväjoukkonsa kanssa meillä kahvilassa asiakkaana ja he kertoivat, että palvelen tunnontarkasti ja hyvin.

Millaisia joulufiiliksiä voit tuntea työssäsi?

Hanna: ─ Yleinen joulufiilis ja joulun odotus leviää täällä meillä joka vuosi. Kahvilaan on tehty tähdet Saimian sosionomiopiskelijoiden opastuksella ja pikkujouluja vietetään yhdessä.

Krista: ─ Kahvilassa on tarjolla pipareita, joulutorttuja ja glögiä. Jouluateriaa tarjoamme myös yhtenä päivänä ennen joulua. Keittiön porukalla on joulukalenteri, jota avaamme vuorotellen.

Tehdäänkö tätä työtä sydämellä vai pelkästään järjellä?

Hanna: ─ Tätä työtä ei voisi tehdä pelkästään järjellä. Työvalmennuskeskuksessa tehdään asiakkaiden kanssa töitä sen eteen, että he jossain vaiheessa olisivat valmiita avoimille työmarkkinoille. Siihen tarvitaan sekä sydäntä että järkeä.

Krista: ─ Tietenkin sydämellä!

Työvalmennuskeskus kahvila Kaisla sijaitsee Lappeenrannan Iso apu – palvelukeskuksessa (Kauppakatu 63). Kahvila on avoinna arkipäivisin klo 8.30 – ​14.30 ja aattopäivinä klo 14 saakka. Lisätietoja ja viikon ruokalistan löydät kahvila Kaislan nettisivuilta http://www.eksote.fi/toimipisteet/iso-apu-palvelukeskukset/kahvila-kaisla/Sivut/default.aspx .

Etelä-Karjalan joulusydänten joulukalenteri ilmestyy joulukuussa arkipäivinä.