EN RU

Joulusydänten joulukalenteri luukku #6 – Liikkuva laboratorio palvelee sydämellä

Eksoten liikkuva labor​atorio, Malla-auto, palvelee Imatralla, Ylämaalla, Lauritsalassa ja Ruokolahdella.  Malla-autosta saa tavanomaisia laboratoriopalveluita, kunhan muistaa varata näytteenottoajan viimeistään edellisenä arkipäivänä.

Malla-auton työporukkaan kuuluu neljä näytteenottajaa, joiden vuoro vaihtuu viikoittain. Näytteenottaja Marina Helen nauttii asiakaspalvelutyöstä ja kuuntelee mielellään esimerkiksi ikäihmisten kertomuksia menneiltä ajoilta. ”Tätä työtä tehdään sydämellä; ihmistä varten ja ihmisten kanssa”, Marina sanoo. Erityisesti Marinan mieleen on jäänyt asiakaspalaute, jonka eräs elämäntilannettaan häpeilevä asiakas antoi: ”Kiitos, kun näit ja kohtasit minut ihmisenä”.

Marina odottaa joulua ja erityisesti lunta. Lähestyvä joulu kuuluu myös asiakkaiden puheissa. Arjen katkaisee mukavasti työporukan pikkujoulut. Se tuo ihmiset yhteen. ”Silloin ei ole kiire ja voi jutella sellaisten kollegoiden kanssa, joita harvemmin näkee”, Marina kertoo.

Malla-auton joulutauko on 21.12.2018–​2.1.2019. Malla-auton liikkeet voi käydä tarkastamassa Eksoten verkkosivuilta http://www.eksote.fi/toimipisteet/malla-auto/Sivut/default.aspx