EN RU

Joulusydänten joulukalenterin viimeinen luukku: 300 piparisydäntä, 500 piparimuottisydäntä

Joulukuussa 2018 Etelä-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelujokot ovat jakaneet hyvää joulumieltä eri puolille maakuntaa. Joulukuun kolmantena päivänä alkanut joulusydänten kampanja lähti liikkeelle piparitalkoilla, missä valmistelutiimi yhdessä Etelä-Karjalan Marttojen kanssa paistoi 320 sydänpiparia.

Pieni osa pipareista syötiin tuoreeltaan mediatilaisuudessa, missä samalla luovutettiin Etelä-Karjalan keskussairaalan synnytysosastolle vauva-asuja kaikille ensi vuonna syntyville vauvoille. MIE <3 SIUTA -viestillä varustetut asut tuovat  maakunnalta sydämellisen viestin välittämisestä satoihin pereheisiin ensi vuonna.

Suurin osa pipareista pussitettiin paperisiin sydänpusseihin yhdessä sydänpiparimuotin kanssa. Pusseja on jaettu maakunnan eri toimialoille. Iso joukko piparimuotteja ja pipareita jaettiin myös TE-toimistoissa Lappeenrannassa ja Iatralla työnhakijoille. Saadun palautteen mukaan pieni sydäntervehdys ilahdutti aidosti saajiaan.

Joulusydänten luovutuksista on tehty pieniä juttuja joulukalenteriin. Olemme halunneet kertoa julkisesti, miten suurella sydämellä maakunnassa tehdään paljon asukkaiden eteen koko ajan. Paloasemalla, sairaalassa, Malla-autossa, vesiensuojelussa, ympäristöterveydessä, tiesuunnittelussa, aluekehityksessä, Isossa avussa… eri puolilla maakuntaa on ihmisiä, jotka eivät tee vain töitä, vaan yrittävät päivittäin tehdä parhaansa meidän kaikkien hyväksi.

Joulusydänten kampanjalla maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelijat ovat halunneet levittää hyvää mieltä ja kiittää. Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa ja rahaa, olisimme halunneet käydä luovuttamassa pienen sydämen merkiksi hyvästä työstä kaikille noin 5000 tulevan maakunnan työntekijälle. Tässä joulusydänten joulukalenterin viimeisessä luukussa haluamme kertoa teille: olette osaavaa, hienoa porukkaa. Olette tärkeitä tämän maakunnan asukkaille. Vaikka emme ehtineet luoksenne piparipussin kanssa, joulusydämet kuuluvat myös teille.

Sydämen muotoinen piparimuotti on Etelä-Karjalan maakunnan logon muotoinen. Sydänlogomme kuvastaa maakunnan arvoja: edelläkävijän rohkeutta, karjalaista iloa ja sydämellistä yhteisöllisyyttä. Sydän sykkii myös turvallisuuden tunnetta.

Sydänpiparimuotteja on luovutettu myös maakunnan päättäjille, mm. maakuntavaltuuston ja maakuntahallituksen jäsenille. Muutamia sydämiä on mennyt myös vaalipiirin kansanedustajille.

Suurien päätösten edessä tarvitaan rohkeutta ja yhdessä tekemisen voimaa. Jotta jaksaisimme mennä läpi paljon työtä vaativan uudistuksen sekä  päivittäisen kiireisen työelämän, tarvitsemme ihmisinä myös pieniä ilon hetkiä ja yhteisyyttä. Niitä voimme jakaa toisillemme läpi vuoden – kukin omasta hyvästä sydämestämme.

Jouluiloa Etelä-Karjalaan toivottaa sydämellisesti maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun väki.

Sydämen muotoisia pipareita lautasella.