EN RU

Matin työpäivä loppuu lyhyeen

Esimies kehottaa flunssaista työntekijää lähtemään kotiin ja menemään lääkäriin.

Matti Miikkulaisen (45) työpäivä Kaukaan sellutehtaalla etenee surkeasti. Prosessinhoitajana työskentelevä Matti ei pysty keskittymään, hiki valuu, yskittää ja rintaan sattuu. Esimies kehottaa Mattia lähtemään kotiin.

Matti voi sairastaa kolme päivää omalla ilmoituksella ja täyttää jälkeenpäin lomakkeen, jossa hän selvittää työantajalleen poissaolon syyn. Jos tervehtyminen vie pitempään, on Matin käytävä lääkärissä ja hankittava lääkärintodistus.

On tiistai, joten työterveysasema on auki kolmeen asti. Viikonloppuna se on suljettu, joten jos silloin sairastuu, on mentävä keskussairaalan päivystykseen.

Matti varaa lääkärille ajan työterveyden nettisivuston kautta, ja lähtee sen jälkeen kotiin.

Matti työskentelee isossa metsäteollisuusyrityksessä, jolla on työterveysasemalla oma työterveyslääkäri. Matti saa ajan seuraavaksi aamuksi. – Oikeastaan hän on ihan tyytyväinen, ettei saanut aikaa iltapäiväksi, vaan pääsee petiin ja peiton alle.

Kotona Matti yrittää hätistellä 3-vuotiasta Kuuttia kauemmaksi, mutta poika haluaa itsepäisesti tuoda isälle kuumemittarin. Irina-puoliso kauhistuu kuumemittarin lukemista; lähes 39 astetta.

Lääkärikäynnillä selviää, että Matilla on keuhkoputkentulehdus. Lääkäri määrää hänelle antibioottikuurin ja viikon sairauslomaa.

TYÖTERVEYS

  • työterveyspalvelut järjestää työnantaja, ja ne ovat työntekijälle maksuttomia
  • työnantaja päättää jatkossakin, mistä se työterveyspalvelut hankkii