EN RU

Nestorin joulukalenteri 10.12.2017

Joulun lähestyessä Nestori alkaa miettiä joulupöydän antimia. Palvilammasta ja lammasmakkaraa saadaan tietysti oman luomutilan lampaista. Joulun alla Nestorin tilalta myydään suoramyyntinä monenlaisia lammastuotteita. Luomutuotannon valvontakin on ilmeisesti siirtymässä maakunnan harteille,  Nestori on lukenut.

Tyttärentytär Veera ja pojanpoika Santeri ovat Nestori-papan apuna kiireisimpinä päivinä. Reippaasta 12-vuotiaasta Onnistakin on jo jonkinlaista apua. Viime viikolla Nestori joutui kuitenkin ottamaan yhteyttä TE-toimistoon, josko sieltä löytyisi kausityövoimaa lammastilalle. ”Tiesivät siellä, että se TE-toimistonkin homma siirtyy sinne maakuntaan”, Nestori kertoi auttamaan tulleelle Veeralle.

Joulupöydän herkuista Nestorin mieleen ovat erityisesti joulukalat. Muikkuvuosi on ollut Saimaalla loistava, ja savumuikut ovat ruokaa vailla vertaa. Mutta mukava olisi saada myös isompi kala savustettavaksi, Nestori tuumii.

Pitäisikö käydä kyselemässä vaikka Vuokselta, josko sieltä saisi pulskan joulukalan pöydän komistukseksi. Monet Nestorin ystävät ovat kovia kalamiehiä, ja aina silloin tällöin Nestorikin lähtee Vuokselle kalaan. Viime syksynä kun hän kävi siellä, sattui Nikkisen Mikko vastarannalle ja näppäsi kuvan. Se on nyt Nestorin seinällä.

Onneksi Vuoksen vesistön tila on parantunut huimasti. Mutta kyllä siinä riittää kala-asioissa ja vesiasioissa maakunnalla vielä tehtävää, Nestori miettii.  Varsinkin Pien-Saimaan vesiä pitäisi saada puhtaammaksi.