EN RU

Nestorin joulukalenteri 13.12.2017

Nestori Miikulainen halusi käydä viemässä joulutervehdyksen poikansa Matti Miikkulaisen entiselle puolisolle Minnalle. Samalla hän sai vietyä joulupaketin pojanpojalle Santerille, joka viettää tänä vuonna joulua äitinsä kanssa. Minna kutsui Nestorin käymään Skinnarilan kampuksella, missä Minna on tutkijana yliopiston Green Techissä.

Minnalla oli tällä kertaa aikaa. Hän ehti esitellä Nestorille LUTn laboratorioita, missä kehitellään maailmankuuluja ratkaisuja, jotka säästävät ympäristöä ja energiaa. Lappeenrannan teknillinen yliopisto on saanut paljon EU-rahoitusta ympäristöteknologiahankkeisiin. Ympäristö- ja energia-alat ovat edelleen merkittävässä osassa Etelä-Karjalan uusimmassa maakuntaohjelmassa, Minna selostaa Nestorille.

”Uusiutuvaan energiaan liittyvä tutkimus on meillä maailman huippua. Meillähän on Suomen ainoa aurinkoenergian professori Christian Breyer, jonka johdolla tutkitaan mm. uusiutuvan energian kustannustehokkuutta.” Nestori pääsi Minnan kanssa jopa yliopiston katolle aurinkopaneeleita tarkastamaan.

”Oho. Onpa melkoset vehkeet levitetty tänne katolle!”, Nestori päivittelee.
”Jokos teil ois keksitty semmone värkki, mil tämmöne aurinkoenerkia saahaa siirtymää koko Suome Lucia-kruunuihi, jouluvaloihi ja kuusekynttilöihi? Siinä kuule säästäs pitkän pennin”, Nestori velmuilee.