EN RU

Nestorin joulukalenteri 14.12.2017

Lucian päivänä toteutunut vierailu Skinnarilassa sai Nestorin miettimään, mihin kaikkeen sitä EU-tukea on oikein jaettu. Maatiloille saaadaan tietysti jatkossakin viljelytukia ja maaseudun kehitystukea, mutta myös yritykset voivat saada erilaisia tukia EU:n rahastoista.

Yksi Nestorin tuttavista, Matikaisen Tommi, on ITA Nordic Oy:n toimitusjohtaja. Yritys toimii Ruokolahden Puntalassa. Tommi kutsui Nestoria katsomaan, millaisia robotteja tuella on hankittu. Puntalassa Nestori oikein poseerasi tuliterän teollisuusrobotin vieressä.

”Laite on niin uusi, että sen asennuskin on vielä hieman kesken”, Tommi kertoi.

ITA Nordic on kuulemma saanut juuri tällä rahoituskaudella yritystukea Etelä-Karjalassa, kertoi Nestorin naisystävä Tyyni Järvinen. Hän oli käynyt Etelä-Karjalan liiton ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen järjestämässä tilaisuudessa, missä kerrottiin aluekehitysrahojen käytöstä. Tyynin tietojen mukaan Euroopan aluekehitysrahoitus on ollut hyvänä lisänä muun muassa Nestorin näkemän teollisuusrobotin hankinnassa.

”Tiesit sie Nestori, että nuo EU-rahojen jakamisetkin siirtyy sinne maakuntien harteille”, Tyyni kysyi.

ITA Nordic on erikoiskonepaja, joka valmistaa teknisesti vaativia koneistettuja tuotteita kone- ja laitevalmistajille. Tommi Matikainen kertoi Nestorille, että komealla keltaisella robotilla ryhdytään valmistamaan muun muassa muttereita laivanrakennusteollisuuden tarpeisiin. Ilman eteläkarjalaista osaamista eivät siis laivatkaan seilaisi maailman merillä!

Nestorilla sattui olemaan Late mukana. Sekin sai tulla sisään. Eikä Late todellakaan ollut ensimmäinen ITAn tiloissa vieraillut koira.

”Tuossa jokin aika sitten sisään pöllähti metsästyskoira. Onneksi yksi työntekijämme tunnisti sen heti, ja se saatiin palautettua pikimmiten omistajalleen”, kertoi Matikainen Nestorille.