EN RU

Nestorin joulukalenteri 16.12.2017

Joulukuisen lauantain aamuna Nestori päättää lähteä käymään Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannan Linnoituksessa. Nestori on aina ollut kiinostunut maakunnan historiasta ja kotiseututyöstä. Tällä kertaa hän ajatteli käydä ostamassa sieltä museon narikasta vanhanajan lakritsia joulupukin konttiin pojanpojalle, pikku Kuutille.

Linnoituksessa Nestori tapaa Anu Talkan, joka on nykyisessä maakunnan liitossa kulttuurityöryhmän sihteeri. Anu on kirjoittanut lukuisia historiakirjoja, ja muutenkin tuntee Etelä-Karjalan historian  ja kulttuuritoimijat kuin omat taskunsa.

Anu kertoo Nestorille, että tulevassa uudistuksessa maakunta saa tehtäväkseen maakunnallisen identiteetin edistämisen. Ihan yksin sitä ei tarvitse tehdä vaan päin vastoin maakuntia rohkaistaan yhteistyöhön muiden toimijoiden kanssa.

Myös erilaisten kulttuuria koskevien suunnitelmien justeeraus kehittämistoimiin on maakunnan tehtävää, Anu kertoo. Ja tietysti kaikki toiminta pitää vielä sovittaa yhteen tulevan  maakunnan muiden suunnitelmien – mitä niitä nyt on – maakuntastrategian ja -ohjelman sekä maakuntakaavoituksen kanssa.