EN RU

Nestorin joulukalenteri 21.12.2017

Late-koira kävi rokotettavana Lappeenrannassa. Nestorin puolesta eläinkääkintähuollon järjestämisvastuu saa kaikin mokomin siirtyä kunnalta maakunnalle, kunhan palvelu vain pelaa yhtä hyvin kuin tähänkin asti.

 

Nestori Miikkulaisen Late-koira on maalaistalon vahtina tottunut olemaan ulkona joka säässä. Se ei kuitenkaan saa aina juoksennella vapaana, sillä metsästyslaki velvoittaa pitämään koirat kytkettynä maaliskuun alusta elokuun 19. päivään.

Nestori on ratkaissut Laten kiinnipito-ongelman rakentamalla pihalle  tarhan, jossa koiralla on ison yksiön verran liikkumatilaa. Ja kun Nestori puuhailee pihalla tai lähtee kalaan, pääsee Late mukaan.

”Vanha kaveri ei karkaa mihinkään. Se tietää, ett ko miuta tottelee, ni elämä on helppoo”, sanoo Nestori.

Joulukuisella kaupunkireissulla hoidettiin myös Laten rabies-tehosterokotus pois päiväjärjestyksestä. Pieneläinvastaanotolla rokotteen antoi kunnaneläinlääkäri.

Nykyisin kunnat järjestävät tuotantoeläinten eläinlääkäripalvelut, pieneläinten peruseläinlääkintäpalvelut sekä  eläinlääkäripäivystyksen kaikille eläinlajeille. Viime tiedon mukaan kunnallinen eläinlääkintähuolto siirtyy 1.1.2019 maakunnan järjestettäväksi.