EN RU

Nestorin joulukalenteri 9.12.2017

”Ohan se liikkumine täst raja yli taas kasvussaa”, tuumaa Nestori Nuijamaan raja-asemalla.  Hän on menossa vierailulle Viipuriin. Sieltä kauppahallista saa maukkaita valkosipuli- ja piparjuurimaustekurkkuja. Ja tyttöystävä Tyyni tilasi viisi metriä punaista pellavaa. Mitä lie aikoo siitä valmistaa joululahjoiksi vaiko joulupöytään.

Vilskettä rajalla riittää.  Enimmäkseen rajan yli näyttää tulevan pitkäkilpisiä venäläisautoja, mutta kyllä eteläkarjalaiset osaavat hekin shoppailla naapurin puolella.

Perjantai-iltapäivänä 8.12. Nuijamaalla sai jonottaa puolituntia. Palattuaan Lappeenrantaan Nestori ja Tyyni katsovat uteliaina, miten paljon kulkijoita rajan yli nyt menee. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tieliikennetilastoista he näkevät, että Nuijamaasta on tullut Kaakkois-Suomen vilkkain rajanylityspaikka kevyen liikenteen osalta. Raskaassa liikenteessä Vaalimaa ajaa yhä ohi Nuijamaasta ja Imatran Pelkolasta.

”Mut kyl sielt naapurist taasen meille rahhaa kantavat. Sen verra paljo autoja ol rajal”, Nestori selittää Tyynille. ”Nii et ihan kohtuullist ol viiä sitä heil vähä takasii päi. Täs on  siun punane verkais.”