EN RU

Oma uutiskirje maakunnan palvelukseen siirtyville työntekijöille

Etelä-Karjalan maakunta- ja sote-uudistusprojekti alkaa julkaista henkilöstöviestinnän uutiskirjettä. Sähköinen uutiskirje lähetetään työntekijöille, jotka maakunta- ja sote-uudistuksen toteutuessa siirtyvät nykyisistä organisaatioistaan Etelä-Karjalan maakunnan palvelukseen.

Uutiskirjeeseen kootaan kaikkia työntekijöitä koskevia henkilöstöasioita. Sellaisia ovat muun muassa siirtymisvalmistelut ja muutosvalmennus sekä maakunnallisen valmistelevan toimielimen (VATE) ja valtakunnan tason päätökset.

Uutiskirje ilmestyy kevään aikana kerran kuukaudessa, yhteensä viisi kertaa, ja se kuuluu maakunta- ja sote-uudistuksen viestintätyöryhmän laatimaan henkilöstöviestinnän suunnitelmaan.

Sähköisen uutiskirjeen jakelusta työyhteisöjen sisällä huolehtivat kunkin organisaation vastuujohtajat ja vastuuviestijät. Työnantaja huolehtii myös siitä, että uutiskirje saavuttaa nekin, joilla ei ole henkilökohtaista sähköpostiosoitetta.

Maakunnan palkkalistoille noin 5 400 työntekijää

Syksyllä tarkentuvan arvion mukaan noin 5 400 ihmisen työnantaja vaihtuu Etelä-Karjalassa maakuntauudistuksen myötä.

Kuntayhtymistä, kunnista ja valtiolta maakunnan palkkalistoille siirtyvät:

  • Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote, n. 5 000 hlöä
  • Etelä-Karjalan pelastuslaitos, n. 130 hlöä
  • Etelä-Karjalan liitto, 35 hlöä
  • Imatran  ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimet (ympäristöterveyden- ja eläinlääkintähuollon henkilökunta), n. 45 hlöä
  • Etelä-Karjalan maaseututoimi, 13 hlöä
  • Parikkalan ja Savitaipaleen lomituspalvelujen paikallisyksiköiden henkilökunta, 90 hlöä
  • Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY, n. 35 hlöä
  • Kaakkois-Suomen TE-toimisto, n. 60 hlöä

Henkilöstöviestinnän ensimmäinen uutiskirje ilmestyy viikolla 8.

Lisätietoja: Henkilöstöviestinnästä viestintäjohtaja Saara Raudasoja, p. 040 146 3293, saara.raudasoja@eksote.fi, maakunta- ja sote-uudistuksesta muutosjohtaja Aija Tuimala, p. 040 869 6494, aija.tuimala@ekarjala.fi