EN RU

Miustako yrittäjä osuuskuntaan?

Moikka! Mie olen Veera Tuulonen.

Päätimme miun kaverin Emmin kanssa, että ensisyksynä on kyllä pakko päästä etelän lämpöön sateita pakoon. Kuka tätä ainaista sadetta jaksaa. Mie olen osa-aikatöissä yhdessä henkilöstövuokrausyrityksessä. Sitä kautta tehdessä ei kuitenkaan ylimääräisiä euroja ole pussin pohjalle kertynyt. Me mietittiin Emmin kanssa, mistä löytyisi rahat reissua varten? Saako sieltä työkkäristäkään kukaan töitä? Ja eikö joku puhunut, että ne lakkaavatkin, kun tulee se maakuntauudistus…

Emmi kannusti joka tapauksessa olemaan yhteydessä TE-toimistoon. Hän oli ainakin aiemmin saanut sieltä apua. Ja niin mie sitten ajattelin, että eihän sinä mitään menetä jos menee käymään. Lappeenrannassa toimisto löytyi googlettamalla helposti siitä kaupungintalon vierestä.

Siellä toimistolla kerrottiin, että TE-palveluja on tarjolla myös maakuntauudistuksen tultuakin uudistuneina kasvupalveluina. Matkaa suunnitellessa ei uudistuksia tarvitse kuitenkaan jäädä odottamaan, vaan seuraavaksi osallistumme Emmin kanssa TE-palvelujen Minustako yrittäjäksi – valmennukseen. Siinä valmennuksessa kerrotaan yrittäjyyden lisäksi myös muista mahdollisuuksista työllistää itsensä vaikka osuuskuntatoiminnan kautta.

Varmaan ihan mielenkiintoista mennä mukaan. Ei yrittäjyys miuta pelota. Onhan miun iskäkin yrittäjä. Sen yritys on Fysiohoitola Tuulonen, ja kyllä siellä asiakkaita riittää aika kivasti. Ja Nestori-vaari olis varmasti ylpeä, jos miusta tulis osuuskuntaan yrittäjä.