EN RU

Palokuntanuori Santeri Miikkulaisen suuri hetki

Kuusitoistavuotias Santeri Miikkulainen on palokuntanuori. Hän on ollut mukana sopimuspalokunnan nuoriso-osastossa aina pienestä pojasta asti.

Santeri on saanut palokuntatoiminnasta paljon hyviä kavereita, taitoja ja elämyksiä. Sopimuspalokunnan nuoriso-osaston harjoituksissa on opeteltu monipuolisesti pelastustoiminnassa tarvittavia taitoja, kuten kalustonkäsittelyä ja ensiapua. Liikunta on myös tärkeä osa palokuntanuorten koulutusta, ja palokuntakavereiden kanssa liikkuminen onkin Santerin mielestä erityisen mukavaa. Erilaiset palokuntanuorten leirit ovat olleet jännittäviä kokemuksia. Tänä vuonna Santeri osallistui palokuntanuorten suurleirille, johon saapui nuoria eri puolilta maailmaa.

Santeri Miikkulainen on juuri täyttänyt kuusitoista vuotta. Hän on odottanut tätä kuin kuuta nousevaa, sillä kuusitoista vuotta täytettyään hän pääsee vihdoin mukaan palokunnan oikeisiin hälytystehtäviin. Nuori Santeri pääsee aluksi hälytystehtävälle seuraamaan kokeneempien toimintaa ja oppimaan. Tehtäviä on tarjolla nuorellekin vaikka kuinka paljon. Kun taidot karttuvat, Santeri pääsee mukaan myös vaativampiin tehtäviin hälytyksen aikana.

Etelä-Karjalan sopimuspalokunnista löytyy kaikille sopivaa toimintaa. Hälytysosastoissa on mukana sitoutuneita ja ammattitaitoisia palokuntalaisia, jotka lähtevät oikeisiin hälytyksiin. Palokuntien naisosastot, nuoriso-osastot ja tukiosastot tarjoavat mielekästä toimintaa myös muille palokunnasta kiinnostuneille. Myös Santeri on ollut jo nuoresta iästä huolimatta monessa mukana. Palokuntien eri tapahtumissa Santeri on tavannut oman paikkakuntansa asukkaita, ja ollut mukana opettamassa esimerkiksi alkusammutusta.

Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen sopimuspalokunnat jatkavat toimintaansa kuten ennenkin. Kaikille halukkaille riittää töitä ja tehtäviä. Sopimuspalokunnat ovat Etelä-Karjalassa erittäin tärkeä voimavara, ja niitä tullaan tarvitsemaan jatkossakin.

Ensimmäisellä hälytystehtävällään Santeria jännittää, mutta kokenut ja tuttu porukka ympärillä luo turvallisen tunteen. Tuntuu upealta istua paloautossa, jossa on pillit päällä matkalla oikealle tehtävälle.

Nettitietoa:
https://www.ekpelastuslaitos.fi/Tietoa-meista/Sopimuspalokunnat
http://www.sspl.fi/
http://www.spek.fi