EN RU

Saita jatkaa Etelä-Karjalassa – maakuntien talouspalvelukeskus Hetli lakkautetaan

Saimaan talous ja tieto Oy Saita hoitaa maakuntauudistuksen jälkeenkin Etelä-Karjalan taloushallintopalveluja.

Hallituksen reformiministerityöryhmä lakkauttaa palvelukeskus Hetli Oy:n. Ministerityöryhmä on myös poistanut Hetliä koskevan sääntelyn maakunta- ja sote-uudistusta koskevasta hallituksen esityksestä (HE 15/2017). Huhtikuussa 2017 perustetun Hetlin oli tarkoitus vastata maakuntien palkka-, henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävistä.

Maakunnat eivät tarvitse yhteistä talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskusta

Viime vuoden lopulla tehdyn valtakunnallisen selvityksen mukaan maakuntavalmistelijat, kunnat ja kuntayhtymät ovat tehneet sellaisia talous- ja henkilöstöhallinnon palvelutuotantoon liittyviä ratkaisuja, ettei Hetlille ole tarvetta.

Etelä-Karjalassa päätös merkitsee sitä, että Saimaan talous ja tieto Oy Saita voi jatkossa hoitaa myös vuonna 2020 aloittavan Etelä-Karjalan maakunnan palkka-, henkilöstö- ja taloushallintopalvelut.

Saitan omistajia ja asiakkaita ovat kaikki Etelä-Karjalan kaupungit ja kunnat, Eksote, Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Saimaan ammattikorkeakoulu ja Etelä-Karjalan liitto.

”Tämä on hyvä ratkaisu, ja myös Etelä-Karjalan maakuntauudistusta valmistelevan toimielimen lausunnon mukainen. Toiminta jää nyt omaan ohjaukseen”, sanoo Etelä-Karjalan muutosjohtaja Aija Tuimala.

Hän muistuttaa, että talous- ja henkilöstöhallinnon tehokkuustavoitteiden saavuttaminen on tulevien maakuntien vastuulla.

”Vaikka Hetliä ei tulekaan, on maakuntien lisättävä yhteistyötä myös taloushallinnon saralla”, sanoo Tuimala.

Lisätietoja: Etelä-Karjalan muutosjohtaja Aija Tuimala, gsm 040 869 6494, aija.tuimala@ekarjala.fi