EN RU

Tervetuloa Etelä-Karjalaan, pienet asukkaat!

Etelä-Karjalan syntyvyysluvut ovat laskeneet ja väestömme ikääntyy. Tulevan Etelä-Karjalan maakunnan strategiaa valmisteleva maakunta- ja sote-uudistuksen organisaatio ei halua jäädä voivottelemaan tilannetta.

Etelä-Karjala tunnetaan maakuntien joukossa rohkeana edelläkävijänä, jossa karjalainen ilo ja yhteisöllisyys nähdään voimavarana. Haluammekin toivottaa jokaisen uuden eteläkarjalaisen tervetulleeksi. Kaikki vuonna 2019 Etelä-Karjalan keskussairaalassa syntyvät vauvat toivotetaan tervetulleiksi maakunnan asukkaiksi, ja heille lahjoitetaan maakunnan sydäntunnuksella varustettu vauva-asu. Sen viesti on seuraava:

Kortin teksti: Kotimaakuntasi iloitsee syntymästäsi perheesi kanssa. Osa hyvää elämää on tunne siitä, että kuuluu jonnekin. Haluamme tukea sinun juurtumistasi Etelä-Karjalaan, jotta sinulle kasvaa myös vahvat siivet, joiden avulla ponnistat elämäsi eri vaiheissa. Olet arvokas!

Etelä-Karjalan keskussairaala arvioi ensi vuonna syntyvien lasten määräksi n. 900 vauvaa.

Vastasyntyneille vauvoille suunnatut tervetuliaisasut otti 3.12.2018 vastaan Etelä-Karjalan keskussairaalan synnytysosaston toimintayksikön esimies Tuija Suokas.

Synnytysosaston toimintayksikön esimies Tuija Suokas (oik.) vastaanotti vastasyntyneille suunnatut asut.
Lahjaa luovuttamassa olivat Etelä-Karjalan muutosjohtaja Aija Tuimala (vas.) ja Eksoten viestintäjohtaja Saara Raudasoja.

Muutosjohtaja Aija Tuimala toteaa, että Etelä-Karjala haluaa tukea lasten juurtumista omaan maakuntaan. Samalla maakuntauudistuksen valmisteluorganisaatio haastaa Etelä-Karjalan järjestöt mukaan miettimään, mitä ne voisivat tehdä Etelä-Karjalan lasten ja nuorten hyväksi. Esimerkiksi Martat toteuttavat juhlavuotenaan Sukat äidille -tempauksen. Vuoden 2019 aikana on tarkoitus kerätä ja lahjoittaa kaikille ensisynnyttäjille villasukat.

Etelä-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutiimi palkitsee järjestöjen parhaita haasteideoita maakunnan seuraavassa järjestötapaamisessa maaliskuussa.

Kampanjan avaintunnus somessa:  #MIESIUTA