Valikko Sulje

Etelä-Karjalan pienet kunnat juhlivat itsenäisyyspäivää virtuaalisesti 6.12.

Logo, jossa on teksti "VIP e-Karjala".

Etelä-Karjalan pienten kuntien Virtuaalinen itsenäisyyspäivä eli VIP e-Karjala -tapahtuma järjestetään verkossa sunnuntaina 6.12. klo 12.00 alkaen.

Tapahtumassa nähdään ohjelmaa ympäri maakunnan; Luumäen, Taipalsaaren, Savitaipaleen, Parikkalan ja Rautjärven kunnista. Ohjelmistossa on muun muassa tutustumista upeaan Kotkaniemeen, Parikkalan Patsaspuiston esittelykierros virtuaalisena sekä kunnanjohtajien, koululaisten ja yrittäjien itsenäisyyspäivätervehdyksiä. Lisäksi luvassa on kulttuuria, musiikkia ja lapsille suunnattua ohjelmaa. Tapahtumassa pääsee tutustumaan myös historiallisiin merkkihenkilöihin ja paikkoihin.

Tapahtuman halutaan kokoavan perheitä yhteen tärkeän asian äärelle olematta kuitenkaan liian vakava. Suunnittelun ohjenuoraksi asetettiinkin ”riehakasta pönötystä”. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa eri ikäryhmille verkon välityksellä ja on maksuton.

Idea Virtuaaliseen itsenäisyyspäivään tuli Luumäen kunnanjohtajalta, Anne Ukkoselta, minkä jälkeen viiden kunnan johtajat ja kehityshenkilöt ideoivat tapahtuman tarkoituksen, tavoitteet, sisällön ja toteutustavan LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston asiantuntijoiden vetämänä. Ideointivaiheeseen osallistui yhteensä 20 henkilöä.

Virtuaalisen itsenäisyyspäivän tuotanto hajautettiin eri kuntiin, joissa sisältö suunniteltiin ja kuvattiin pääasiassa paikallisten toimijoiden voimin. Tänä vuonna päävastuu ohjelman tuotannosta on Luumäen kunnalla, ja tapahtumaosuuden tuottavat CreativeKaiku Ky ja Luumäen kunta. Tapahtuma toteutetaan osana MINT-projektia*. Tavoitteena on, että tapahtuma järjestetään jatkossakin vuosittain.

Tapahtuma on katsottavissa 6.12. klo 12 alkaen maksutta osoitteessa: www.vip-ekarjala.fi.

*MINT Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen -hanke