EN RU

Maailman huippua

OPISKELU

Etelä-Karjala ottaa opiskelijat vastaan hyvätuulisella karjalaisella tavalla. Etelä-Karjalassa opiskelijoista on erityisen hauskaa se, että ihmiset ovat avoimia ja että yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiskampuksella vallitsee Skinnarilan henki. Energiaomavaraiseksi tähtäävää vihreää kampusaluetta (Green Campus) kutsutaan myös Skinnarilan vapaavaltioksi. Vapaa-ajan mahdollisuuksia opiskelijoilla on rajattomasti.

Maakunnan oppilaitoksissa (LUT; Saimaan ammattikorkeakoulu, Saimaan ammattiopisto Sampo ja Maasotakoulu) opiskelee kaikkiaan noin 10 900 opiskelijaa. Heistä noin 900 on ulkomaalaisia. Kansainvälisyys kertoo paljon Etelä-Karjalan korkeakoulujen suosiosta. LUT valittiin kansainvälisessä yliopistovertailussa maailman 300 parhaimman yliopiston joukkoon.

Yliopiston uusi strategia tähtää maailman vaikeimpien ongelmien ratkaisuun: Miten kaikille saadaan puhdasta vettä? Miten energia saadaan riittämään? Hukummeko jätteisiin? Opiskelijat otetaan mukaan pelastamaan maailmaa!

Entistä useamman opiskelijan toivotaan jäävän maakuntaan työntekijänä tai yrittäjänä. Maakunnan yrityksistä löytyy mielenkiintoisia harjoittelu- ja työpaikkoja.