Valikko Sulje

Parasta Etelä-Karjalan vapaa-ajassa ovat vesistöt, erityisesti kaikille avoin Saimaa. Etelä-Karjalasta löytyy jääkauden piirtämää rantaviivaa yli 7 000 kilometriä. Mökkeily, veneily ja rannoilla viihtyminen ovat eteläkarjalaisten suosikkiharrastuksia. Saman ovat huomanneet tuhannet vapaa-ajan asukkaat, jotka saapuvat Etelä-Karjalaan.

Saimaa tarjoaa hienoja vesielämyksiä. Etelä-Karjalassa pyritään koko ajan parantamaan vesistön kulkuyhteyksiä, jotta Saimaasta päästään nauttimaan täysin siemauksin. Pien-Saimaa–Kutila-hankkeen tavoitteena on vesistön tilan ja keskeisen Saimaan saavutettavuuden parantaminen.

Parhaimmillaan vapaa-aika alkaa heti kun astut ulos kotiovesta. Matka uimarannalle, kala-apajalle tai venepaikalle on aina lyhyt. Jos et omistakaan omaa loma-asuntoa, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön retkeilyreitit, rantakohteet, laavut ja saunat tarjoavat mahdollisuuden vapaa-ajan viettoon kaikille.

Karjalaisen kulttuurin perinteet elävät vahvasti Etelä-Karjalassa. Lappeenranta ja Imatra ovat musiikin ja teatteritaiteen kaupunkeja. Molemmat kaupungit saavat uudet teatteritalot lähiaikoina. Myös kuvataiteen harrastus on suosittua. Suurimmilla paikkakunnilla voi harrastaa tanssin, käsityön ja rytmimusiikin lisäksi sirkus- ja teatteritaidetta.

Urheilu liittyy luontevasti ihmisten elämään. Maakunnan SM-sarjatasolla pelaavista joukkueista tunnetuin on SaiPa. Pääsarjatason joukkueita on jääkiekon ohella muissakin lajeissa, muun muassa salibandyssä, koripallossa, pesäpallossa, jääpallossa ja kaukalopallossa.

Mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen ovat erinomaiset ympäri vuoden. Urheiluareenat, kiipeilyseinät, golfkentät, curlingradat, harjoitusladut, uimarannat, melontareitit odottavat käyttäjäänsä. Jäähallien ohella Suomen suurin avoluistinrata Saimaa tarjoaa hienot mahdollisuudet retkiluisteluun.

Tietoa eri urheilujärjestöistä saat myös kuntien vapaa-aika- ja liikuntatoimen kautta.