Valikko Sulje

Etelä-Karjalan uusiutuva metsäteollisuus on huippuluokkaa. Metsäteollisuuden ansiosta viennin osuus on väestöön suhteutettuna poikkeuksellisen korkea. Kaakkois-Suomi on Euroopan merkittävin metsäteollisuuskeskittymä ja metsätutkimuksen ydinalue. UPM ja Stora Enso ovat keskittäneet metsätutkimuksensa Etelä-Karjalaan. Biotalous kehittyy vahvasti Etelä-Karjalassa: Lappeenrannassa avattiin vuonna 2015 maailman ensimmäinen biojalostamo.

Yrityselämän vahvana tukena Etelä-Karjalassa toimii LUT-yliopisto, joka auttaa yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Ilmastoteoissa maailman yhdeksänneksi parhaaksi valittu yliopisto yhdistää tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteet ainutlaatuisella tavalla. Yliopiston kansainvälisessä yhteisössä toimii noin 7 500 opiskelijaa ja asiantuntijaa, etsien ratkaisuja elämän edellytyksiin: puhtaaseen energiaan, veteen ja ilmaan.

Venäjän rajan läheisyys on maakunnan elinkeinoelämän kannalta merkittävä asia. Etelä-Karjalan yritykset ovat hyötyneet rajan välittömästä läheisyydestä. Erityisesti maakunnan kauppa ja palvelut ovat kehittyneet huomattavasti venäläisen ostosturismin ansiosta. Matkailuelinkeinon merkitys koko Saimaan alueella on noussut 2000-luvulla.