HomeAsuminenKylät ja kaupunginosat

Kylät ja kaupunginosat

Maakuntaportaali kokoaa kylät ja kaupunginosat sekä välittää tietoa kylä- ja asukastoiminnasta. Kylien ja asuinalueiden esittelyt on koottu kunnittain yhteen.

Käy tutustumassa!

Imatran kylät

Imatran kylien ja kaupunginosien esittelyjä löytyy www.imatra.fi sivujen kautta Huhtasenkylästä, Jäppilänniemestä, Karhumäestä, Meltolasta, Niskalammesta, Rautiosta ja Salo-Issakasta sekä Imatrankosken, Mansikkalan, Tainionkosken, Rajapatsaan ja Vuoksenniskan kaupunginosista.

Lappeenrannan kylät

Lappeenranta on Etelä-Karjalan hallinnollinen ja sivistyksellinen keskus. Teollisuus, liikenne ja palvelut tuovat hyvinvointia – kattava koulutus luo edellytykset kehitykselle. Saimaan, Salpausselän harjumaisemien ja hyvinvoivan maaseudun keskellä historiallinen ympäristö sulautuu nykyaikaan.

Lemin kylät

Lemin kylät elävät varsinkin kesäaikaan, jolloin lukuisat kesäasukkaat rikastuttavat ja vireyttävät kylien toimintaa. Kunnan kylät tarjoavat rauhallisen ympäristön ja rauhoittumisen paikan kiireiseen elämänrytmiin tottuneille ihmisille.

Luumäen kylät

Luumäen kylien toiminta on monipuolista ja vireää. Toiminta-alueellaan kylät ovat merkittäviä yhteisten asioiden eteenpäin viejiä ja yhteisen toiminnan järjestäjiä. Aktiiviset kylät auttavat koko kuntaa kehittymään!

Parikkalan kylät

Luonnonkaunis Parikkala on Etelä-Karjalan maakunnan ja Etelä-Suomen läänin pohjoisin kunta. Nykyinen Parikkalan kunta on muodostunut vuoden 2005 alusta lukien Parikkalan, Saaren ja Uukuniemen kunnista. Parikkala sijaitsee valtakunnan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien rajoilla.

Rautjärven kylät

Rautjärven kunnan nykyiset alueet ovat vuosisatoja olleet rajaseutua. Vanhoja rajamerkkejä on nähtävissä Torsansalon tien varressa, Torsavuorella ja Haukkavuorella. 1.1.1973 toteutetussa Rautjärven ja Simpeleen kuntaliitoksessa syntyi nykyinen Rautjärven kunta.

Ruokolahden kylät

Suureen kuntaan mahtuu monta kylää. Ruokolahdella on toimivia kylätoimikuntia ja -yhdistyksiä 20. Toiminta-alueellaan kylät ovat merkittäviä yhteisten asioiden eteenpäin viejiä ja yhteisen toiminnan järjestäjiä. Aktiiviset kylät auttavat koko kuntaa kehittymään!

Savitaipaleen kylät

Savitaipaleella on kahdeksan kylien talousaluetta, jotka koostuvat yli viidestäkymmenestä kylästä. Kylien toiminta on monipuolista ja vireää.

Taipalsaaren kylät

Taipalsaaren kylätoiminta on aktiivista. 5000 asukkaan kunnassa on 12 toimivaa kylätoimikuntaa, joista viisi on rekisteröitynyt yhdistykseksi. Kylissä toimivat aktiivisesti myös muut yhdistykset.

Etelä-Karjalan Kylät ry on Etelä-Karjalan maakunnan kylien yhteenliittymä.